Den tredje deltävlingen i NordicBoTT-serien bjöd på typiskt svenskt sommarväder.
Sol, moln och inte minst ösregn!

Lördagens alla pass, två kval och ett race lyckades gå i torrt före, vilket jag föredrar.
En 4.e kvaltid erhölls och det var jämt i täten.

Racet drog igång och all den tid jag lagt ned på att lära mig och starta ( 0 minuter ) gjorde gott och jag knep andra platsen in i första böjen. Den platsen höll jag några varv innan jag tappade till både tredje och fjärde trots mycket sena hårda inbromsningar. ( Hojen saknar effekt mot de snabbaste hojarna )
Sedan blev det en hård kamp oss fyra emellan och endast varvningar avgjorde till ettan och tvåans fördel.
Själv lyckades jag aldrig få chansen att återta tredje platsen, utan fick bli utanför pallen, slagen med 0,1 sekund från sista pallplats.

Söndagen ville jag knappast vakna till. Det var ösregn från tidig morgon och hela dagen framöver med inslag av monsunregn emellanåt. Allt jag absolut inte önskar mig.
Tidigare har jag accepterat regn, men på äldre dar har jag blivit bekväm. Gillar inte att bli våt och framför allt inte att bli kylig som regn i detta land alltid för med sig.
Kanske är det alla timmar i sadeln natt som dag i 24h VM som satt sina spår?

Det första kvalet på morgonen åkte jag ut i alla fall och provade hojen och inte minst regndäcken, samt greppet på banan för att få mig en liten känsla av läget. Dock utan någon som helst inspiration. Det höll på att ta slut redan innan första kurvan på första varvet. Nya bromsar och länge sedan jag kört i regn ( Le Mans 2009 22,5h regn ) gjorde att jag nästan bromsade omkull mig direkt, men lyckades rädda situationen med foten.
Därefter tog det några varv att få tillbaka förtroendet. Slutligen blev det 4.e kvaltid.

Andra kvalet gav jag blanka satan i. Ville verkligen inte bli blöt!
Naturligtvis föll jag ned till 8.e plats i listan, men brydde mig inte speciellt, ville mest åka hem och bada bastu och bli varm.

Tävlingen startade i monsunregn och jag trevade iväg med en bra start igen. Var nog 5.a i första kurvan, tappade två platser och försökte finna RAMMSTEIN i skallen och bli förbannad och börja gasa och bli ett med hojen.
RAMMSTEIN ploppade upp i skallen efter några varv och flytet kom och därmed farten. Tog tillbaka två platser inom kort och fick upp lite fart och kämpade på med allt bättre tider.
På näst sista varvet gör killen som erhöll fjärde platsen en miss och jag smiter förbi. Kör hårt och defensivt den sista tiden och blir slutligen fyra igen.

Slutkommentar.

När jag kom till Sviesta var jag tvåa i tabellen och efter denna helg ligger jag fyra. Det är oerhört jämt i tabellen och det kommer bli en kamp hela säsongen mellan mig, Stefan Ljungberg ( KTM ), Roger Palmér ( Ducati )och Per Gustavsson ( Ducati ).
Jag kommer kämpa till sista droppen och aldrig ge upp!
Glädjen finns för att köra trots visst underläge materielmässigt, men det kan jag till viss del kompensera med erfarenhet. Vi får se hur långt det räcker.

Kram på er !!

/ Christer