På måndag börjar en ny verklighet för min person!

För att säkerställa så att inte någon råkar missuppfatta och få för sig att jag är en person som fått allt serverat på ett silverfat, så vill jag klargöra detta här.

Redan för 18 år sedan kämpade jag i regn och rusk, från tidig morgon till sen kväll med att köra fram och tillbaka, gång efter annan, med att prova hjälmar.

Mikrofonen i örat skavde som satan, vilket jag naturligtvis inte vågade tala om för någon i tron att jag var blödig. Skinnstället var genomblött redan efter fem minuter och det återstod ungefär 16 timmar av dagens test.

Jag gillade läget och bara njöt av den möjligheten jag getts. Helt underbart!

Därefter har jag åtskilliga gånger svettats, frusit som attan, nästan omkommit av köld, vurpat rejält för att testa gränserna, våndats av tristess genom europa på väg söderut.

Men allt detta har jag innerst inne känt som ett kall och det jag brinner för att göra.

Mitt liv har sedan tre års ålder bestått av tvåhjuliga fordon och motorcyklar och det är det som ger mig livsglädjen än idag.

När jag haft det tufft på jobbet och spytt galla över mina kollegor, så har en tur med motorcykeln varit befrielsen och batteriladdningen för själen.

Aldrig någonsin har jag hittat något annat komplement eller ersättning till detta fantastiska fordon, som kan ge mig så enormt mycket tillbaka. Det finns inte!

De meriter jag erhållit på tävlingsbanorna runtom i världen är väl nog så mycket bevis för detta!

Några SM-titlar i RR, tävla på Suzuka 8h i Japan, kämpa på Isle of Man och inte minst alla de timmar jag kämpat i Endurance VM. Allt för att jag brinner för motorcyklar.

På måndag den 1 december når jag efter 18 år mitt mål.

Jag ersätter min taxibil i Karlskoga, Degerfors och tjatandet med onyktra kunder, mot att åter igen på heltid ta på mig hjälmen tidigt på morgon i plus fem grader och köra hela dagen i vätan och kölden till sena kvällen. Allt för att ni läsare skall få en rättvis bedömning av de produkter som testas.

I fortsättningen finner ni mig som testchef och journalist på tidningen BIKE. Men jag lovar att fortsätta skriva även på denna blogg framöver.

Racingen har jag inte heller tappat intresset för och kanske går det att kombinera?!

Ha en alldeles underbar helg!

/ Christer

Er testchef på Bike