Med strålande solsken och högsommarvärme avgjordes andra deltävlingen i BoTT-serien i helgen. Banan har aldrig tillhört mina favoriter, men jag fann mig snabbt tillrätta bland kurvorna och den långa mördande rakan. Kvalet gav mig en andra startposition på gridden inför första heatet.
Men att start med en twin verkar inte vara något jag behärskar vidare bra, då jag inte var bättre än sexa in i första kurvan. Därefter blev det en hård satsning för att köra upp mig. Slutligen blev jag trea i första heatet med snabbaste tävlingsvarv, som dessutom avgjorde lördagens andra heats startposition.

På lördag var jag taggad och fast besluten att göra en bra start från pole. Men även denna gång var jag som en flicka och fick fyra andra satsande gubbar framför mig. Åter igen blev det en kamp för att köra upp mig i resultatlistan. Vid ett par tillfällen var jag i ledning, men kunde inte köra ifrån de snabbare Ducatin på den långa rakan. Så slutligen blev det en andra plats, slagen med 0,4 sekunder.

Totalt sett hittills är det 75% pallplatser i comebacken till de svenska banorna och en total 2.à plats i serien.
Lär jag mig bara att starta på riktigt och komma iväg med hojen så kommer det nog att bli bra framöver.

Om 14 dagar är det Sviesta och två nya heat. Hoppas vi ses då!!

Kram på er!

Er racerförare i BoTT #55

( Foto: Igelhammar.se )