Good Evening
Today the timed practise started and I finally got my first free laps of the course. The first lap on my own without any Marshall was a little bit nervous. It took about a half lap to get used to the highspeed of riding a motorcycle around instead of going in 55 mph with a rental car. The bike was shaking all over the track but after a lap you got used to it and rode more relaxed. But on my second lap it started to rain a little bit so I really did not dare to go as qucik as I wanted through some areas. My third lap was even worse because of the rain and I saw 4 riders crashed around the course so I took it really really slowly. But anyway I had a minor moment when I almost highsided out of a corner in a place after Glen Helen section. It reminded me of not being stupied and to be as smoth as possible when riding.
Tomorrow follows an other day of timed practise and we will see if we can make some more adjustments to the bike and get more used to the course.
Good night friends. / Christer

God kväll mina vänner!
Första kvällen är avklarad med tidtagning. Första varvet kändes stelt och kantigt och det tog nästan ett helt varv att acklimatisera sig till de höga hastigheter som det går i. 5 ans och 6 ans växel nästan hela tiden, vilket är viss skillnad mot att tävla på banor hemma i Sverige där jag använder 2 an och 3 an oftast.
Hur som helst så funkade andra varvet bättre och jag började köra mer avslappnat och lät motorcykeln studsa och fara istället för att kämpa emot. Mot slutet av varvet började det regna uppe på berget vilket tog ner tempot något. Till det tredje varvet justerade mekanikerna något på framgaffeln och jag bytte hjälm till klart visir istället för mörkt. Regnet tilltog och nu regnade det nästan runt hela banan. 4 kraschade hojar låg utefter banan i vätan och jag försökte verkligen slå av på tempot för att inte råka ut för olustigheter.
109 mph blev snabbaste varvet för dagen vilket känns bra med tanke på att det inte blev något tränande i lördags då motorcykeln inte gick som den skulle. Värdefulla varv missades då och det tar ett antal varv för att bygga upp farten och samtidigt behålla säkerheten. Men jag räknar med att fortsätta utveckla hoj och bankännedom allteftersom veckan fortlöper.
Nu blir det ett varmt bad för att återfå känslan i kroppen då det är snorkallt hela tiden här på ön.
Vi hörs imorgon kväll igen.
Sov gott och kram. / Christer