I väntan på vår sol och värme, kan jag inte bara jobba och ha ångest. Jag behöver träna för att må bra och för att orka träna så vill jag ha roligt. Och roligt när man samtidigt tränar har man med en enduro!

Lusläser Blocket på annonser över tillgängliga hojar för stunden.
Vad skall jag köpa? Helst en japanare med dess oslagbara kvalitet i byggkonst, då jag säkert är världens i särklass uslaste människa på att underhålla och serva mina fordon. Jag orkar inte ens tvätta fordonen, än mindre byta olja och filter mm och det gör mig tveksam till att välja en KTM eller Husaberg.

Visst är dessa skapelser lite tuffare och vassare i mångt och mycket, men vad händer om jag glömmer kolla oljan på sisådär tre, fyra år?! Startar den lika glatt ändå?
Vet faktiskt inte. Min RC8 har faktiskt hållit ihop en hel säsongs tävlande och ytterligare en säsong som Isle of Man träningsredskap på landsvägen 🙂
Naturligtvis hade jag mekaniker som skötte servandet under tävlingssäsongen.

En fyrtakt på 450cc eller uppåt med elstart och offroadregistering är ett krav, då inte bara träning i skog och på stigar kommer att utövas. När andan faller på så vet jag med mig att den även kommer att fungera som UE-redskap och därmed det viktiga i att ha den försäkrad och reggad för gata.
Det var bara i ungdomens dagar som man sket fullständigt i det ( också ), och körde med cross och annat på väg och i trafik lite hur som helst och när som helst.

Livet på landet erbjuder inte så mycket annat och därav faller det sig nog naturligt att väldigt många av våra framstående rally, racerförare kommer från skogarna kring Värmland.
Istället för att gå på bio ( finns inga biografer ) eller gå ut och äta gott ( bara pizzerior ), så körde man bil eller motorcykel. Från tidigt ålder……..

Men det är historia och preskriberat nu idag. Allt gick bra och ingen tog skada och man blev rutinerad och erfaren på att hantera fordon.

Ljunggrens Motor i Karlskoga säljer Husaberg, KTM och Kawasaki. Och ja, det är Christer, pappa till juniorvärldsmästaren Joakim Ljunggren som driver affären.
Kanske läge att besöka honom en sväng och se om han kan erbjuda något roligt att träna på framöver.

Målet är att åter igen träna mig till ursprunglig form och vara i ett bättre hälsotillstånd när solen åter börjar att värma oss.
Sedan får vi se om RC8.an fortfarande kan ta några skalper på banan.

Om någon har något tips på bra endurohoj, så tar jag tacksamt emot det tipset.

/ Christer