Le Mans i Frankrike. En fantastisk anläggning och racerbana! Ni satt väl också som klistrade i helgen och tittade på MotoGp därifrån?

Regnigt väder var det på racedagen och det är inte så ovanligt i den regionen. Har själv kört ett antal 24h VM deltävlingar i regn, senast 2009 tillsammans med Italienska No Limits och då regnade det i 22,5h av 24 möjliga.

Hur som helst så erbjöds denna helg på underhållande racing. Lorenzo visade att han tänker vara med och kriga om totalsegern och mästerskapet under 2012. Körde bra som vanligt och var stabil hela tävlingen.

Stoner var nästan lika cool som Lorenzo, men såg ut att ha något sämre grepp i däcken, speciellt i slutet av racet. Om det var en annan gummiblandning eller inställningarna på hojen i kombination med hans något tuffare körstil som orsakade detta vet jag inte, men han tappade fart på slutet iaf.

Rossi var helgens glädjeämne. Med stabilitet och mycket jävlaranamma knappade han in sekund för sekund och gav Stoner en hård fight om andra platsen, som han dessutom lyckades vinna. Kul och hoppas att det gav The Doctor en injektionsboost för framtida tävlingar. Vore lite skoj att se honom i toppen igen. Det är lite för statiskt med endast tre chaffisar som kan vinna just nu. Stoner, Lorezno och Pedrosa.

För att inte MotoGp skall dö ut och bli alltför trist så behövs lite mer spänning och Rossi är en av dem få som fortfarande kan blanda sig in i leken. Sedan är det rätt glest med aspiranter som kan vinna.

Just nu är det utan tvekan WSBK som erbjuder den bästa underhållningen med fantastiska tävlingar varje gång. Dessutom är det många som kan vinna och det gör det hela otroligt roligt att beskåda. Senaste racet från England har redan beskådats flera gånger och varje gång blir det alltmer underhållande. Det måste vara bra betyg på underhållningsvärdet då.

Nu skall jag fokusera vidare på kommande dagars testande med Bike. Nya spännande motorcyklar skall provas och utvärderas.

Ha en bra vecka!

/ Christer