I helgen kördes näst sista tävling i NordicBott. Det blev lite blandat resultat för egen del.

Foto: Igelhammar.se

I första heatet knep jag en tredje plats vilket var okey med den helt original KTM RC8 som jag har. Den saknar naturligtvis en hel del effekt mot Ducatina, men jämnhet och sena inbromsningar racet genom gav mig slutligen tredje platsen.

I det andra heatet blev allt skit. Regn på fm och jag kvalade trea och var nöjd för en gång skull över det! ( ni vet ju vid detta laget att jag inte gillar att bli blöt och frysa ) Banan var upptorkande, men de flesta valde regndäck.
På inspektionsvarvet förstod jag direkt att det var kört. Majoriteten av varvet var snustorr och endast ett par partier var blöta. Ridå! Efter fem varv, tio återstående, tänkte jag bryta. Däcket bak var helt slut. Tiderna blev allt sämre. Min depåtavla visade femte plats, så tanken blev att försöka fortsätta racet och ta viktiga poäng. På slutet var jag rädd för bakhjulsexplosion, då däcket inte gav något fäste alls. Men jag kom i mål femma. Av däcket återstod absolut ingenting. Till och med bakskärmen hade smält bort av värmen och allt gummi som slitits loss.
Tacksam att det gick vägen!
Nu är det en kamp mellan mig och Roger Palmer, också han från Degerfors och dessutom gammal klasskompis från grundskolan. Det sklijer en poäng mellan oss till min fördel. Den av oss som är först över mållinjen blir tvåa i serien. Det är där kampen nu ligger, för Per Gustavsson är redan klar seriesegrare.
Grattis Per!

Folk undrar över min standard KTM RC8 och jag förklarar lite nu.

Det är en 2011 års modell av gatvariant. Helt standard ur kartong, endast originalkåpan är bytt mot race dito, för att det måste finnas uppsamlingskärl under motorn.

Varför har jag inte uppdaterat den med quickshifter, avgassystem, powercommander och inte minst riktiga fjädringskomponenter typ Öhlins eller WP?

Svaret heter pengar. Jag har i år valt att köra denna satsning helt i egen regi utan förpliktelser mot någon och se om jag fortfarande finner racingen som något av det roligaste jag vet. Det svaret har bekräftats och jag är mycket glad över att tävla igen och förstår att det är en del av det som är mitt liv.

Så framöver hoppas jag slippa kämpa med material som inte riktigt lever upp till konkurrenters. Åtminstone likvärdigt material kommer att eftersträvas i jakten på nya segrar och utmaningar.

/ Christer #55