För snart en vecka sedan körde jag premiärtävlingen i NordicBoTTserien med min nya motorcykel RC8R. Det var faktiskt första gången sedan 2007 som jag körde på tävlingsbana hemma i Sverige och det var helt fantastiskt roligt.

Jag har ofta förespråkat att killar som är på gång uppåt i karriären måste lämna våra banor i Sverige så snabbt de kan och ge sig ut i världen och köra på “riktiga” racerbanor. Det stämmer fortfarande, för det är en enorm skillnad här och där.

Men för mig att köra här hemma igen och bara vara glad över att tävla och köra motorcykel på bana så var det precis lika fantastiskt att komma hem igen. Även om ingenting var på plats och saker fick lånas ihop av konkurrenter för att kunna vara med och delta, så blev det precis så skoj som jag hade hoppats på.

Ett första kval gav en 5.e startposition och sedan även en 6.e plats i första tävlingen! Härligt nöjd med det.
Det andra kvalet gick bättre och jag tog Poleposition, för att sedan knipa en 3.e plats i tävlingen, vilket var ännu roligare.

Tidigare har jag sällan varit glad om jag inte vunnit, men nu var jag som ett barn i en godisaffär hela helgen. Det var så glädjespridande och upplyftande att åter köra tävlingsmotorcykel på bana och framförallt träffa alla människor i depån igen. Fantastiskt roligt att vara tillbaka i familjen där alla har bensin i blodet och venerna pumpar adrenalin.

Framledes hoppas jag att jag får mina egna prylar till hojen så den blir klar för vidareutveckling och en ännu större inspirationskälla till framskjutna placeringar.

Just nu är jag helt nöjd med det som varit och klarats av i premiären.
Emotionellt gav det en boost utan dess like, som jag kanske saknat alldeles förlänge och resultatmässigt är jag inget annat än väldigt nöjd.

På onsdagar skall jag försöka vidareutveckla mig själv och min bästa vän RC8R på Gelleråsen och se till att vi blir livskamrater som känner varann både utan och innan. Så småningom kommer nog farten också……

Sist vill jag naturligtvis tacka Peter Ilar för lån av kåpset, Stefan L, samt alla supertrevliga killar från Dalarna och alla andra som fanns i samma depåbox och hjälpte till med allt under helgen!!! Ni är bara bäst!!

Ha det riktigt gott alla vänner därute!

/ Christer