Allting tenderar att ske i sista stund igen.
Det var precis detta jag lyckats förtränga under de nästan 5 år sedan jag sist drev min egen racingverksamhet.
Att köra i ett proffsteam där allt sköts av teamet och du bara är en sketen anställd förare har sina fördelar och nackdelar. Fördelarna är att man bara flyger ner till Spanien, tar en hyrbil, glassar in på fint hotell, plockar upp det fina skinnstället och hjälmen, äter lite god mat och sedan beger man sig till banan och gör sitt jobb.

Nu när jag skall köra i egen regi igen så blir jag mycket hastigt och hårt överraskad över hur verkligheten ter sig i denna bransch. Den som jag älskar så mycket, men samtidigt kan känna viss avsky emot i andra avseenden.
Den både ger energi och livsglädje, men när den visar sig från sidan som andra aldrig ser så suger den energi.

Idag fredag skall jag göra ett försök att ta mig ner mot Anderstorp för att köra den första deltävlingen i NordicBoTT. Jag skriver att jag försöker och det beror av att jag fortfarande saknar 95% av mina raceprylar till RC8.an!
Nu har jag roddat med kontakter och vänliga förare/konkurrenter och får troligtvis låna de mest behövande delar för att kunna få rulla ut på banan åtminstone.
Hojen är som ni förstår allt annat än redo för racing som sloganen så fint heter. Den har faktiskt inte rullat en enda meter på bana ännu och det känns väl lite sådär.
Jag brukar vilja vara förberedd innan tävling, men nu blir det ett undantag.
Imorgon går ett kval på 20 minuter och sedan är det premiär för årets första tävlingsheat. Så alltså i klartext. På 20 sketna minuter skall jag hinna ställa in alla reglage, finna mig tillrätta, ha funnit de rätta däcken, checkat att allting fungerar, hitta runt banan och inte minst försöka kvala! Hmmm, ja, vi får väl se vad det blir utav det hela. Men skitsamma. Alternativet hade varit att fortsätta vara hemma och vänta in delar som aldrig kommer och missa två viktiga tävlingsheat. Kanske plockar jag några poäng i helgen? Det kan vara de som avgör i slutet på säsongen. Sådant vet man aldrig.

Nu skall jag åter kasta mig på telefonen och fortsätta ringa runt i några timmar innan jag kan komma vidare.

Ja, just det. Glömde nästan bort att förklara vad jag inte missat de senaste 5 åren.
Att saker ALDRIG kommer i tid oavsett hur tidigt du beställer. Nu blev min satsning klar väldigt, väldigt sent, vilket inte förbättrade oddsen för att kunna få grejor alls. Kanske inte ens detta år verkar det som.
Skönt är dock att jag är bossen och inte känner press från tunga sponsorer som kräver resultat. Vill jag lalla omkring på banan och spana in blommorna och tjälskotten, så gör jag det. Men kanske har jag andra planer?? 🙂

Väl mött vänner!

/ Christer