Egypten, Libyen, Qatar, Sudan, Jemen mfl i Afrika. Sedan har vi Japan, Vitryssland, Ryssland, Mexico mfl i övriga delar av världen.
Alltid sker något spännande………..

I Afrika sprider sig Facebookrevolutionen alltmer. Vissa despoter ger upp snabbt andra försvarar sitt erövrade guld och olja till sista blodsdroppen. Oskyldiga offras eller är bara på fel plats vid fel tidpunkt och kastas in i skärselden.

I Japan kämpar man för att återfå kontrollen över den ohyggliga katastrof som drabbade landet. Lidandet är enormt och osäkerheten fortfarande stor över att inneha kontroll över skenande kärnkraft.

Vitryssland fortsätter med sina patetiska rättegångar mot oskyldiga som befunnit sig på fel plats vid presidentvalet i december. Utan bevis döms män till långa fängelsestraff just i förebyggande syfte för att statuera exempel och skrämma befolkning ännu mera, så att inte en revolution startar även här.
3 års husarrest är ett milt straff enligt domare mot någon som bara råkade befinna sig på fel plats! Det borde man tänka på framöver…….
Advokater som åtar sig ärenden och försöker följa någon slags demokratisk rättsordning blir snart arbetslösa och får sina advokatlicenser indragna.

I Ryssland sker upprustning i en sällan skådad takt. Marinen, flyget, armen, inrikestrupperna, ja i princip alla militärförband moderniseras och rustas åter igen upp. Nya förband placeras på strategiska platser, exempelvis i nordvästra delen av Ryssland, nära norska gränsen. Uppgiften blir arktisk krigföring, eller skyddande av intressen som det så fint heter. Intressen för vad? Jodå! Tänkbar olja och gas i Arktis.
Östersjöflottan köper landstigningsfartyg av fransmän och bygger stora jagare för just skyddande av intressen. NorthStream heter intresset i detta hav som gränsar Sverige. ( Vi fortsätter att blunda )
Samtidigt blossar inre stridigheter upp i Kreml.
Premiärminister Putin uttalar sig om de allierades “korståg” mot Libyen och President Medvedev ber honom hålla käften och ge fan i sådana utalanden.
Ojdå! Fick marionetten egen vilja och allt starkare självförtroende?! Hur skall detta sluta när det snart är presidentval igen i Ryssland?
Jag gissar……. Putin vinner igen med 99,7% av rösterna och Medvedev………. Törs inte skriva vad jag tror händer……..

Mexico. Knarkkartellerna skördar offer i allt snabbare takt. Staten och polisen är helt maktlösa. Inte ens med militär hjälp verkar de få kontroll på den alltmer skenande situationen.
Knark är pengar och pengar är makt! Korruptionen når nog högre än man vågar tänka sig. Inte helt olikt länder som USA, Ryssland, Italien. Men, skillnaden är att Staten äger och kontrollerar medierna fullt ut i ovan nämnda länder. Vilket naturligtvis gör allting så mycket enklare.
Inte vill TV, tidningar, radio granska chefen Berlusconi när det är han som föder dem? Inte heller vill medier i Ryssland eller USA gå för hårt fram av samma skäl.

Alla sitter vi i ekorrhjulet.
Snurra bara med och var en duktig liten råtta så lever du lyckligt alla dina dagar.

En tanke som slog mig.
Skulle en revolution kunna ske i vårt avlånga underbara fria fantastiska välfärdsland?

Låt oss säga att våra kloka folkvalda skulle höja bensinpriset till 40 kr litern imorgon. Skulle vi protestera? Nej, naturligtvis inte. Ledarna vet ju bäst och vi finner oss i saken, knyter näven i fickan, kör några mil mindre med bilen.

Staten höjer pensionsåldern till 93 år och samtidigt försvinner A-kassan helt och de som är sjuka slängs ut på gatan i kylan. Händer något nu? Nej, inte då. Det är nog rätt tänkt av staten igen och vi parasiter begriper ändå inte kloka människors diskussioner.

Alla med någon konsonant i antingen förnamn eller efternamn skall arkebuseras imorgon. Bryr vi oss? Nej! Otur hade vi bara som råkade ha just namn med innehållande konsonanter. Får skylla oss själva.

Aldrig någonsin kommer vi kunna stå enade tillsammans mot överheten. Vi vill inte, orkar inte och fattar inte. Vi är svenskar…….

Men till himlen vill vi alla……………

/ Christer