I förrgår onsdag den 23/2 var det “Independence Day”. Ingen skräpfilm med namnet eller någon annan av kapitalisterna grundad jippodag för att tjäna ännu mer pengar på skräp, utan en riktig självständighetsdag! Det var SAAB, biltillverkaren som firade ett år utav självständighet ( och överlevnad? ) från GM och tidigare Wallenbergsfärens finansiella värmande hand.
Ettårsdagen firades i Trollhättan med musik, mat och dryck för alla arbetare och besökare. Kommunen deltog, lokalpolitiker likaså, förutom en mängd inbjudna journalister.

Vad är ett firande utan överraskningar?
På ettårsdagen visades en ny 9-3 cabriolet upp för publikt forum som kommer att tillverkas i begränsad upplaga på 366 exemplar.


9-5 SportCombin fanns på plats förstås. Här ligger en stor del av SAABs närmaste framtid. Om den säljer bra så tror jag företaget kommer finnas kvar en lång tid framöver. Och varför skulle den inte det? Den är gudomligt läcker, saknar inte innovationer och sticker ut! Att sedan inte sedanen av 9-5 hittills sålt bra här hemma är inte konstigt alls. Vi är så jävla praktiskt lagda intetsägande som individer i detta land, så vi ser inte en sedanbil som en praktisk bil. Vi måste ha en kombi oavsett om vi är solo eller barnfamiljer med stress som hobby. “Det kan vara bra att ha om man skall lasta något stort någon gång” Som egentligen inte inträffar mer än max en gång vart annat år eller liknande.
9-4x stod också för beskådan. Grymt fin bil det också!

Spekulationer i media förekommer alltmer om att Saab åter kommer att delta i Rally VM WRC i framtiden. Det är ryssen Vladimir Antonovs intresse som alltmer ofta tillskriver spekulationer för detta.
Grabben Antonov som inte ens enligt GM får ha med Saab att göra pga misstänkt brottslighet och skumma affärer. Precis som om inte hela finans/världseliten/maktenskorridorer redan är översvämmande med ledare utav skumt påbrå!? Det lär väl inte finnas en enda framgångsrik ledare av imperium oavsett slag som inte har hittat genvägar eller inte helt lagliga vägar för att nå just den position de innehar med sitt företag?
Men Ryssland låter lite mer spännande att misstänka för korruption och oegentligheter när det gäller affärer.

Oavsiktligt kommer vi vidare i ämnet när det gäller Antonov och Spyker och Saab. För igår torsdag kom nästa chock. Victor Muller säljer Spyker Cars till just Antonov!
Nu tog spekulationerna åter fart och Saab svartmålades med blixtens hastighet igen av bara farten.
Mullers lån från Antonovs bank Konvers Group för att köpa Saab förfaller i april och i deras affärsuppgörelse fanns tydligen ett övertagande av bilfabriken Spyker Cars med som klausul, om inte lånet kunde betalas tillbaka. Därav säljs Spyker Cars till Antonov, men bilföretaget Saab rörs inte av denna affär. Det är väl egentligen en helt vanlig businessaffär på det lite större planet. Inget konstigt alls. Så här funkar alla affärer. Om du lånat pengar och inte betalar tillbaka inom viss tid så blir den som lånat ut pengarna till dig, den som övertar verksamheten, för något vill de ha tillbaka.

Jag hoppas att Antonov och Muller fortsätter sitt samarbete länge än och även fördjupar det så vi Saabälskare kan fortsätta se nya modeller se dagens ljus.
Om bilarna byggs i Kaliningrad också eller Kina, so what? Vilka bilfabrikanter har inte fabriker överallt i världen där det är nära till marknaden och där arbetskraften är billig nog?

Egentligen skulle jag skriva lite om oron i nordafrika, men kände att det redan rapporteras en hel del om det i media. Därav fick det bli lite mer inblick i det som ligger lite närmare oss nordbor och som berör kanske lika mycket?!!

För vem bryr sig egentligen om Afrika och dess befolkning? Inte du i alla fall, det är jag säker på!! Visst, naturligtvis törs man aldrig säga det rent ut, men inte en jävel skiter i hur diktaturerna styrs i länder som Libyen, Tunisien, Algeriet, Saudi Arabien, Thailand, Vietnam, Kina, Kuba…….
Det ända vi/ni skulle kunna tänka er att bry er/oss om är de billiga solresorna till värmen!
Åhh, förskräckligt nu kastar de sten på polis och militär skjuter på folkmassorna, men hur går det med vår bokade solsemester som vi redan har betalat för till Egypten???
Vad synd det är om oss stackare om vi förlorar pengarna och inte kommer till värmen som utlovat. Kunde de inte ha startat denna stenkastning ett par veckor senare så att vi fått vår värme och sol som vi sparat till så länge??

Avslutningsvis, det mest viktiga som händer just nu på denna planet och som betyder mer än någonting annat är…………. WSB från Phillip Island på söndagmorgon!! Missa inte det!! 🙂

/ Christer