Nokia + Microsoft = SANT

I fredags släppte Nokias VD Stephen Elops bomben att Nokia och Microsoft inlett ett samarbete om framtida mobila plattformar. Elops som tidigare jobbat på Microsoft och dessutom är den första icke finska VD.n någonsin för Nokia passade även på att såga tidigare utstakad kurs jäms med fotknölarna.
Den gigantiska jätten Nokia vad gäller mobiltelefoner har blivit omsprungna av både fruktföretaget Apple och mjukisnykomlingen Android så det står härliga till. Finnarna har fallit i den ack så farliga fälla som giganter slutligen hamnar i när imperium byggs och sedan inte lyckas förvaltas och vidareutvecklas. Se bara imperium som romarriket, faraoernas stortid, djingiskhan mfl. Alla växte de sig för stora för sitt eget bästa.
I Nokias fall handlade det kanske mer om bastubad och klia varandra på ryggen, vi vet bäst attityd och låt de andra hålla på. Men rätt som det var så fann kidsen tycke för skräpet från USA, trots sämre prestanda mm. Då spelade det ingen roll längre att Nokia var bäst om ändå ingen köpte deras fina produkter. Marknaden styr. Köparen bestämmer.
För att nu komma tillrätta med problematiken så överger Nokia nu sitt eget Symbian som operativsystem för att använda Microsoft Mobile framöver i sina “smartphones”. Detta svider nog oerhört då de envist hållt fast vid sitt system och vägrat tillverka telefoner för Android eller MS tidigare i just sin vetskap att de är störst, vackrast, bäst.
Men är det lyckat?? Två giganter som skall samarbeta. Sådant implementeras inte över en natt.
Mercedes köpte Chrysler, kämpade i flera år med astronomiska förluster och fick slutligen sälja Chrysler för en spottstyver till Fiat.
Förhoppningsvis hämtar de sig snabbt och vänder sin negativa trend, för hårdvaran är det absolut inget fel på som tillverkas i Finland. Lite mer anpassningsbara och enkla menyer som kidsen snabbt tar till sig är vad som behövs för att få den finska skutan att åter segla i medvind och vi aktieägare åter se ljuset!

Försvaret och Arbetsförmedlingen samarbetar:

Försvarsmakten har svårt att hitta män, kvinnor som vill jobba inom försvaret på riktigt nu när vi har inrättat en yrkesarmé i Sverige.
Över hälften av de utannonserade platserna är fortfarande tomma.
Den succé som utlovades verkar utebli. Någon General på Högkvarteret misstog sig nog över att erfarna, utbildade, intellektuella, inte har sökt till Krigsmakten för 17.000 kr i månaden.
Någonstans kunde nog de flesta andra utav oss gissa att man inte lockar varken utbildade, erfarna eller intellektuella för dessa pengar i förhållande till priset de själva måste vara villiga att betala hos denna arbetsgivare!
En arbetsgivare som med resolut hand bestämmer precis när som helst att just du skall ned till brinnande krig i Afghanistan för att försvara Sveriges och Natos intressen, vad de nu än må vara. ( Knappast fred och demokrati och förkristning )
Men nu tänker de till ett steg till på HK.
Man kan faktiskt via Arbetsförmedlingen “tvångsrekrytera” till FM. Det är ju strålande enkelt. Man får ju faktiskt inte tacka nej till ett jobberbjudande, så här måste man kunna finna många lämpliga personer att först utbilda på regemente och sedan snabbt iväg på internationell insats i fredens syfte förstås!
Den som tackar nej blir av med A-kassan och utan pengar.

Personligen visar jag själv också stort intresse för Försvaret och mitt Sverige, men jag har svårt att se vinningen med att gå någon annans intressen på en annan kontinent och riskera livet där. OM, det vore för demokratisering och välfärd på riktigt så vore det beundransvärt att åka dit och hjälpa till, men jag tillhör inte de som tror på det. Inget som USA är inblandat i har det syftet de vill utspela sig för att vara där för. Andra saker är viktiga att säkra upp där de härskar och far omkring. Det är detta jag inte vill vara lakej till.
En sak är att försvara Sverige mot invasion eller annat angrepp. Det kan jag ställa upp på och vara beredd att dö för.

Kram på er!
/ Christer