2011 inleds.

Vädret fortsätter att vara som sig bör en vinter. Bara idag har jag hunnit skotta tre gånger innan eftermiddagen ens passerat och blivit kväll. Det är för jävla bra. Då får jag flera naturliga träningspass och slipper kanske träningscykeln och gym.

Dubbdäck har inhandlats till min KTM 690. Batteriet hade dock också tagit livet av sig, så innan underbara turer i snön och på isar kan utföras, så måste nytt inhandlas från Kina.

Några nyårslöften har jag förstås givit mig själv även i år och att bryta dem är något som aldrig får ske. Så detta år 2011 kommer bli väldans bra på många sätt.

Många intressanta dokumentärer har jag hunnit titta på under min efterlängtade ledighet från företagandet. Kanske även kommer att koppla av med en biofilm framöver för att se om jag klarar det också. ( Har svårt för Hollywood och filmer utan verklighetsförankring )

Har funnit många bra sidor på nätet som jag lagt upp som startflikar på Google Chrome. Förutom mina gamla hederliga som Di.se, Bike, Highsider, Sveriges Riksbunkrar, Realtid.se så har följande visat sig innehålla så mycket fakta så att min nyfikenhet har fångats.
Wisemans Wisdoms, Gyllenhaals Lästips, Observationsplatsen, Sverige och Världen och sist men inte minst Carl Bildts Blogg.
En snabb blick genom dessa sidor och bloggar håller mig uppdaterad på RIKTIGA saker som händer worldwide till skillnad från det som exponeras främst i våra kvällstidningars nätbilagor. Här slipper jag Tv-såpor, Idoler, intelligenta tips på att spara el, slippa frysa, samt värdelös rapportering om senaste Let´s dance omgången.

Måste passa på att berömma Play-funktionen på nätet som alltfler framstående medier erbjuder. Helt suveränt! SVT-Play skall få riktigt bra betyg. Intressanta kategorier och man slipper reklam. Tack SVT!

Igår blev det nog närmare 5 timmar dokumentärer på Play. Allt från Sveriges världssämsta Kärnkraft till Ryska Maffians existens.

Ryssland vann imorse JVM mot Kanada. Grattis! Det var stort. Laget låg under med 0-3 när sista perioden började, men vann matchen med 5-3. Häftigt värre och vilken underhållning.

Sedan 1/1 2011 kör vi med förnyelsebara bränslen när vi utför samhällsbetalda körningar inom taxiyrket. Det är tydligen bra för miljön att köra på etanol eller gas istället för bensin eller diesel.
Jag undrar dock ibland. Kan verkligen ett politiskt beslut gjort av våra folkvalda obildade ledare vara till det bästa? Tveksamt.
Alla dagsaktuella undersökningar visar på motsatsen. Etanolförsäljningen minskar kraftig i vårt land och det är nästan bara i Sverige som man kör etanol förutom Brasilien. Övriga Europa kör snåldieselbilar som släpper ut mindre än 119g koldioxid/km.
Att här hemma snurra runt en lördagkväll i centrala Karlskoga och köra en bil som drar nästan 2,0 liter/ mil Etanol känns allt annat än miljötänkande. Inte heller är det bra för ekonomin om nu någon trodde det.
Gasdrift hade kanske fungerat hyfsat om tillgången funnits. Men livet på landet erbjuder inte detta, vilket gör oss tvingade till Etanolen.
Politik kallas beslut som dessa. Eller kohandel inom politiken. Ni stöder oss i detta beslut så stöder vi er i erat beslut hur galet det än är, så blir vi alla politiker nöjda.
Medborgarna begriper ändå inte ett dyft så dem behöver vi inte bry oss om……

Racing är så mycket enklare…..oftast i alla fall.
Här gäller det att köra snabbare än alla andra och vara först att passera mållinjen. Då är man vinnare och bäst! Enkelt och en fantastisk känsla. Viljan är att vinna och inte bara delta.

Har beställt min tävlingslicens för 2011……….. Mmmmm…..

Har funderingar på att göra om layouten för hemsidan. Skulle vara fräscht att uppdatera lite. Kanske dela in den i olika kategorier också.
Miinin.se är ju inte bara racing numera. Även om den ursprungligen var det.
I dessa moderna tider gäller det att ha flera ben att stå på och ha många intressen.
Visst skall racingen ha prioritet, men sedan kan det ju även finnas lite andra kategorier att kika in på om man är intresserad.
Racingforum, Politisktforum, Världen som jag ser den, Skvallersidan.
Ovan nämnda flikar skulle kunna en skildring av den verklighet jag befinner mig i och den tolkning mina sinnen gör av dagarna som går till ända.

Vad är det enda som vi säkert vet när vi föds?! Det är att klockan börjar nedräkningen! Det är fakta. Men vi vet aldrig hur länge den klämtar för oss.

Wir mussen leben bis wir sterben, som mina dansbandsmusiker RAMMSTEIN från Tyskland uttrycker sig.

Sist men inte minst. När Iphone sålde över miljonen av Iphone 4 stod det att läsa överallt och det var hype och fest. Wow, världens bästa produkt och bla bla bla.
Knappt någonstans finns att läsa att Nokia sålt över 8 miljoner exemplar av sin N8 hittills.
Det kan man reflektera över. Om man vill.
Saab Spyker Cars nådde sina mål och sålde över 32.000 bilar under 2010. Inte så många men det ser bra ut. Bara sista kvartalet sålde Saab över 11.000 bilar. Det är underbart om hjärtat brinner för fabriken i Trollhättan.
Senare under året kommer kombin av 9-5 och 9-4x ut på marknaden. Vi i kombilandet Sverige jublar. Saab kommer gå en ljus framtid tillmötes.
Heja Saab med, Jan-Åke, Victor Muller och Antonov.

Vi ses och hörs inom kort.

/ Christer