Hej på er.

Lite glest är det mellan inläggen på bloggen, men som ursäkt säger jag att det är skördetider just nu inom taxibranschen. Det är denna tid man skall låta bilen gå varm dygnet runt och låta taxametern rulla. Kundunderlaget är som bäst nu i mörker och kyla och då är det bara att sitta i bilen och jobba.

Men.
En hel del hinner man med att lyssna till och läsa och diskutera med kunder av både intellektuell rang och mindre sådan.
De hetaste ämnena förutom den arktiska kylan, förkylningar och sjukdomar ( som det alltid pratas om i en taxibil ) är Wikileaks.
Många tycker det är helt åt helvete det som Wikileaks håller på med. Jag är nog av motsatta åsikten. Det är helt rätt att sprida och avslöja vad som sker bakom lykta dörrar i maktens korridorer för oss dödliga också. Kanske finns det fortfarande människor som tror gott om mänskligheten och rikets högre män. Då är det mycket passligt av Wikileaks att visa oss hur verkligheten ter sig och vad som sägs oss officiellt och vad som sedan menas när mikrofonerna är avstängda.
Att USA råkar hamna mest illa ut igen är väl inte någon nyhet för någon? Eller?
Men är det något de kan bra i USA så är det att vilseleda och få oss att rikta blickar åt annat håll än där problemet ligger.
Höjda röster skriker nästan död eller livstids fängelse för den som släppt ut detta till allmän beskådning. Helt plötsligt har Julian Assange på Wikileaks gått upp som ledare på FBI.s Most Wanted lista! Det imponerar! Han passerar i ett svep gigantiska terrorister och massmördare, pedofiler, våldtäktsmän mfl, utan att egentligen ha gjort något annat än att sprida sanningen!!
Får mig att tänka på präster, häxor och brinnande bål.
Hur som helst så befarar jag att killens dagar tyvärr är räknade i frihet eller i värsta fall livet.

Glöm inte att folk som petat i fel saker tidigare har haft en väldig förmåga att drabbas av otur. En av mina hjältinnor Anna Politkovskaja från Ryssland som skrev lite om kriget i Tjetjenien och om Putins affärsmetoder, råkade ha oturen att få huvudet bortskjutet i en hiss.
En fd spion, Litvinenko råkade självmant dricka kaffe med något radioaktivt ämne, när han börjat prata lite för mycket.

I måndags hade två Iranska kärnforskare himla otur att de bägge råkade ut för bombattentat och dödades. De färdades i fordon på olika ställen i Iran, men hade ändå oturen att råka sprängas i bitar vid ungefär samma tidpunkt.
Aj, aj, man skall välja sina vänner och vilken utbildning man skall ha i livet. Iran och kärnforskning är tydligen inget bra alternativ.

Annat.

Nordkorea testade om deras gamla artillerigranater fortfarande fungerade eller om de passerat sista förbrukningsdatum. De landade i Sydkorea och verkade fungera.

Annat här hemma i Sverige.

FM Försvarsmakten kämpar på för att höja sin status som en av landets största arbetsgivare. Inte nog med deras miljardsatsning på reklam för att rekrytera folk för framtida försvar. De hittar lite andra metoder också för att få uppmärksamhet.
Under hösten sade de upp alla anställda inom FM. Sedan fick alla söka om sina anställningar igen, fast med ett kontrakt i blanco. Alltså skriva på ett ofullständigt kontrakt som de inte än idag har en aning om vad kontraktet innebär mer än att deras arbetsgivare i framtiden kan tvinga dem till utlandstjänstgöring. Precis när den vill och vart och hur länge, utan att tala om vilka ersättningar, försäkringar eller andra villkor som gäller!
Dessutom som pricken över i.et så passar de på att inför öppen ridå avskeda en major med 23 års anställning som just utbildade sig vidare i Holland inför kommande uppdrag i Afghanistan, genom ett SMS!
Hans 100 miljoners utbildning som vi skattebetalare betalat är numera historia. Skicka hem honom utan att passera gå.
Egentligen är det helt rätt……… Vad fan skall vi med soldater till som inte lyder order eller som i värsta fall använder hjärnan och tänker själva! Herregud, då går allt åt helvete. FM kan väl inte vara demokratisk och anpassad till 2000-talet när utrustningen som används inte är det?
Försvarsmaktens PR avdelning skulle man allt jobba på. Där lyder de i alla fall bara order!

Degerfors och kommunism.

I fall någon eller några utav er kära läsare missat det så måste jag bara informera er. Det är faktiskt min plikt som medborgare att göra det. Kommunisterna har makten i bruksorten Degerfors! Som om inte livet redan innan höll på att slockna i byn, så gör den definitivt det framöver.
Alla politiska beslut som tidigare socialister lagt fram, rivs upp! Nyetablering av dagligvarubutik som skulle generera nya arbetstillfällen blir det heller inget utav. Motivering. Det skall vara grönområde där istället! Hmmmmm, mmmmmmm.
De jag pratar med röstade på kommunisterna för att de INTE ville ha förändringar!
Usch, hur hamnade jag här? Är det inte förändringar som skapar och för männskligheten framåt?
Förresten, är det någon som kan Fidel Castros e-post? Tänkte bjuda in honom till Bruksgården och Degerfors. Han skulle bli lyrisk om han fick besöka kommunismens sista utpost innan han dör.

/ Christer