God morgon.

Igårkväll satt jag uppe klistrad framför TV.n och följde den svenska valvakan. Det var glädjande historia som skrevs, men även historia som får historien att upprepa sig.

Det positivt glädjande var att Alliansen får möjlighet att regera landet i ytterligare 4 år, vilket aldrig tidigare har hänt. Tidigare har högerblocket alltid bara fått påbörja uppbyggnaden av landet på sina 4 år, för att därefter se makten hamna åt vänster igen och allt raseras. Men nu får de åtminstone chansen att bygga långsiktigt för ett Sverige i framtiden som skall kunna möta framtida problem och konkurrens. Bra!

Det som får mig att fundera på andra ting är att SD Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och blir ett större parti än KD och V.
Riktigt orolig blir jag när jag förstår att flera hundra tusen människor i vårt land har röstat på dem för att de skall nå detta resultat.
Ovillkorligen for tankarna under kvällen när jag följde vakan och paralleller gjordes till kristallnatten 1933. Det är riktigt illa att så många människor idag 2010 inte kan sin historia eller att någonting i samhället gjort dem så besvikna att de väljer den lätta vägen att missnöjesrösta på ett främlingsfientligt parti.
Allt detta oroar mig.
Oavsett om grupper i samhället har fått det tuffare i dagens kallare klimat, så är jag glad över att vår regering som hanterade krisen 2008-2009 var de som fattade rodret i ovädret. Annars är jag tveksam till att vi hade varit ett av europas starkaste finansiella länder idag. Sverige har gått starkt ur krisen och hanterat den väl anser jag. Vi får inte glömma att världen befunnit sig i en av de största ekonomiska kriser sedan -30-talet, globalt sett.
Trots allt har vi sluppit krispaket som många andra länder fått ta till för att rädda ekonomin, Island, Grekland, Spanien, Portugal mfl.
Visst har vi fått det tuffare alla här också, men inte lika tufft.

Avslutningsvis.
Racing är det jag brinner för mest. Men politik är viktigt och kan inte ignoreras.

Välkomna till det nya Sverige!

/ Christer