Ciao vänner!

Inte fan går det att ha systematik och ordning på bloggandet, hur gärna jag än vill. Tiden räcker inte till och mycket annat kommer emellan och måste hinnas med.

Den senaste tiden har ägnats åt jobb, förkylning, övning, men även en snabbare resa till Spanien.

Att vara förkyld är skit. Många är dock förkylda i dessa tider och det har säkert med bristen på värme och solljus att göra. Vi saknar alla solen och våren. Förhoppningsvis kommer den framöver.

Jag var en snabbtrip ned till Spanien i början av veckan. Dit for jag för att delta i en lansering utav ett nytt däck från Michelin som de kallar Michelin Power Pure.
Däcket är avsett för marknaden utav sporthojar och muskelhojar. Med teknologi från racing och uppbyggnad av “dual compound” skall det vara ett av de bästa däcken för dessa hojar med mycket hästkrafter.
Förutom att däcket har olika gummiblandningar i mitten och på sidorna så är det även det lättaste däcket på marknaden!

Hur som helst så testades detta däck både på väg och bana och i vått och torrt.
Tanken var nog inte från Michelins sida att det skulle vara vått när de förlade denna visning till sydligaste Spanien och Almeria. Men vädret var ungefär som i Sverige på morgonen dagen då vi skulle testa.
Termometern visade 4 grader och det hade regnat hela natten och duggade fortfarande. Så nu gavs perfekt tillfälle att testa även våtegenskaperna på vägen.

När det blev bandags så hade solen börjat lysa igen och banan torkade upp och jag blev som ett barn i en godisaffär! Hornen växte ut och tempot höjdes och däcken fick verkligen bekänna färg och visa vad de klarade utav.
Tre killar hann också med att krascha på banan och om det berodde på lömska egenskaper hos däcken eller pumpande adrenalin och övermod låter jag vara osagt, men jag anar mig till det sistnämnda.

På kvällen blev det god mat och dryck och snack med andra journalister från övriga världen.
Träffade några trevliga typer från Singapore, en kille från Australien, några bekanta sedan tidigare från Tyskland och en ny bekantskap från Tjeckien.
Kvällen slutade tidigt och erfarenheter hade utbytts och kontakter skapats.

Nu är jag åter här och fryser med 70 cm snö utanför fönstret och längtan till nya äventyr växer sig allt starkare för varje dag. Jag måste medge direkt att motorcykelåkning är ett gift. En drog. Framförallt att gasa på bana får mig att bli vakna, väcka sinnena till liv, känna adrenalinet pumpa igen. Det är kickar som ger välbehag.

Sist men inte minst vill jag naturligtvis säga att förutom testet av däck så blev det per automatik en tävling oss journalister emellan och kanske föll en av killarna just därför när tempot skruvades upp. Han var ju “hemmaförare” från Spanien och förväntades vara snabbast av dem alla och inte fan kunde någon blek svenne från nordpolen komma och köra ifrån honom…. 🙂

Ha det nu riktigt gott mina vänner tills vi ses snart igen.

Kram på er alla.

/ Christer