Hej hej,

Fick häromdagen en invite, en inbjudan till det fantastiska fenomenet på nätet kallat Spotify! Med öppna sinnen och inte det minsta skeptisk eller fördomsfull började jag utforska programmet som tillhandahåller musik som “streamas” till din dator och som kommer att revolutionera och konkurrera ut alla andra medier.

Men jag kan direkt säga att så blir inte fallet. Imponerad blev jag inte.
För det första. Den musiken jag söker saknas i många fall och går alltså inte att hitta. Det är ju ett rätt stort minus. Sedan när man väl finner en låt man söker så visar det sig att det är någon annan grupp som framför den istället för originalartisten. Skit! Dessutom riskerar man alltid vissa hack i musiken då strömmandet kanske tar paus.

Men utvecklingen verkar gå åt det hållet där människor eller framförallt ungdomar inte ställer så höga krav.
Ta exempelvis MP3 kontra CD. 90-talisterna vet knappt vad en CD är och skulle än mindre kunna tänka sig att betala för en sådan. Men det går inte att jämföra ljudkvaliteten på en MP3 låt, kontra en CD version. Och det skulle aldrig falla mig in att sitta hemma i ljudrummet och bara ha en dator tillhands som via MP3 eller Spotify skulle spela ljudet ur högtalarna som är av märket Logitech istället för YAMAHA.
Musik skall njutas utav och det får man bara med kvalitetsinspelning utan komprimering och borttagning av frekvenser. Dessutom genom en riktig förstärkare och bra högtalare med brett spektrum av frekvensomfång.

Lika blir det med alla andra ting som priset styr. Billigt är bara billigt, aldrig bäst.
Bilar, motorcyklar, hotell, you name it. Du får vad du betalar för.

Aldrig kan en Trabant ersätta en Rolls Royce, en Hyoung en Honda.

Något annat:

Tror ni SAAB Spyker Automobile kommer att överleva?
Det är jag övertygad över. Viktor Muller, Spykers VD är en kille med visioner och har lyckats hittills med det som han tagit sig för.
Genast säger kritikerna att Spyker också gått med förlust nästan hela tiden. Sant, men Muller lever och förverkligar sin dröm. Bilarna finns och han skapar nya kontakter som pumpar in kapitalet för att överleva och det är väl ett tecken om något. En sann entreprenör lyckas hitta nya finansiärer och har ofta en förmåga att trollbinda genom tal.
Antonovfamiljen får skit. Säpo och FBI vill hindra familjen från att ha ägande i företaget. Men skiljer sig denna familj verkligen något från övriga framgångsrika företagare?? Vad vet jag, mer än att jag är rätt övertyga om att affärsmän som snabbt blir rika och bygger imperium sällan har följt alla lagens regler. Rotar man tillräckligt i garderoberna hos de flesta företagare är jag helt övertygad om att det ramlar ut ett antal lik.
Hur styrs samhällen, politik, länder? Är det de snällaste och mesigaste plugghästarna i klassen som blir ledare? Knappast va!

Så låt oss hoppas att pengarna strömmar in i SAAB framöver oavsett vem som kommer med dem, så att de får fortsätta bygga fantastiska bilar.

Ytterligare lite annat:

Jag längtar in i helvete efter att tävla!! Inte nödvändigtvis i roadracing, men vad som helst. Det gör allting så mycket mer meningsfullt att få kämpa och svettas och förhoppningsvis vinna. Den känslan man har när man står överst och tittar ner på alla andra är underbar. Jag är BÄST! Och kampen för att komma dit är minst lika underbar. Man förbättrar sig steg för steg och når sina mål. Blod svett och tårar och uppoffringar ligger alltid bakom, men är värda priset för känslan när man når fram.
Hat hjälper också till. Hatar man sina konkurrenter och helst av allt vill förgöra dem så presterar man ännu bättre.
Det är en balansgång att gå och som man inte hittar i det “vanliga” livet. Där rullar allting bara på som en grå massa och alla är lika och ingen är bättre eller smartare än någon annan.

Rammstein sjunger en del om blod, död och orättvisor och elände. De spelar sin dansbandsmusik imorgon i Globen.

Vi ses.
/ Christer