Hej och god kväll.

Är just hemkommen från den traditionella skidåkningen i Norge. Slut i kroppen efter 4 dagar i backen utför och ett antal vurpor senare. Men det är precis som det skall vara så efter en sådan resa.

Lite trött börjar jag bli på den konstanta kylan som slagit hårt grepp om Norden. Jag måste säga att jag längtar efter lite töväder och plusgrader.

Det blev även en utflykt med hundspann och Sibirian Huskys i Hemsedal. En upplevelse som inte gick av för hackor vill jag lova.
Dessa underbara djur bara längtar efter att få jobba och dra mest hela tiden och jag kunde inte låta bli att skratta åt dem. Det tog 8 sekunder efter att vi stannat för att fotografera under turen, innan de ivrigaste hundarna började yla och rycka i dragspannet för att komma vidare igen! Snacka om att ha ADHD!

I övrigt händer inte så mycket nytt på fronten mer än det jag läser. För er som inte hängt med så kommer kortfattad uppdatering.

ProSBK här hemma i Sverige. 6 deltävlingar! Hmm.

Alexander Lundh tävlar i Supersport VM 2010!!!! UNDERBART!! Det är precis så här utvecklingen borde se ut för fler av förarna här hemma. Ut och kör i Europa och Världen och skit i Sverige. När ni blir gamla kan ni komma hem och tampas med oss föredettingar om SM titlar 🙂

GRATTIS Alexander! Stort Lycka Till under säsongen och du har hela mitt stöd!! Ge järnet.

AMA Sbk i USA är ett stort fiasko. Men det visste ni väl redan. Sedan nya ägaren Daytona Internationel Speedway tog över mästerskapet 2009 har allting gått utför i rask takt. Förarna slutar, teamen lägger ned och allt verkar vara kaos.
Konstiga regler och enhetsmaskiner och tjosan missgynnar intresset för mästerskapet.

Som vanligt är det toktyst på förarnas hemsidor och bloggar. Uppdateringar kring aug-sept eller kanske okt är normalt. Kanske skriver jag för mycket skit och för ofta. Så är det om majoriteten är normen för vad som är normalt.

Första testet är gjort i WSBK. Biaggi är med i toppen och det räcker för att övertyga mig. Han vinner 2010!!!

Snart kör Schumi F1 igen! I en Mercedes. En tysk i ett tyskt team med sin gamla chefstekniker betyder bara seger igen. Han vinner VM och får tyst på snacket.

SAAB Spyker Automobile. Så heter det nya företaget som räddar SAAB Automobile från GM.s sjunkande skepp. Är det bättre med ett företag som tillverkar ca 40 bilar om året än en stor koloss med gjutjärn och stötstänger från Amerika? Absolut säger jag! Här blir det entreprenörsanda och tempo. Säkert hinner SAAB spotta fram flera nya modeller på kortare tid än GM fattade att de ens var ägare till SAAB. ( Det var de sedan 1990. )

Om två veckor börjar WRC rallyt igen. Med start i Sverige och ljuva Värmland. Underbart! Jag kommer att stå i skogen och frysa ( vilket jag gjort i snart 3 mån ) och inte bara heja fram Sebastian och Hirvonen, utan även Kimi Räikkönen. Det blir rock´n Roll 2010. Heja Finland.

Lite tråkigt att Viasat äger rättigheterna till snart all intresant motorsport här i Sverige. De har MotoGP, WRC, F1 och diverse annat. Vilket inte är bra för oss som saknar kanalutbudet, men bra som koncept för dem som får det. En motorkanal med så mycket motorsport är kreativt och eloge till vakna ledare på Viasat. Samtidigt en känga till avsomnade TV4 och Eurosport.

Travis Pastrana fortsätter att slå rekord. Killen hoppade på nyårsafton längre än någon annan tidigare gjort med bil. Runt 80m vill jag minnas!! Han är bara så cool killen.

Han var först med baklängesvolt på MC. Sedan när andra lärde sig det, så gjorde han en dubbel baklängesvolt på MC. Hela hans liv har varit show och trix som andra bara drömmer om att göra. Sponsorn Red Bull fick honom att hoppa ur ett plan också. Man får ju vingar av Red Bull sägs det. Vadå hoppa ur ett plan? Det gör ju många! Ja, men inte i badbyxor och utan fallskärm!! Det är bara Travis Pastrana som gör dessa saker med livet i behåll och det finns hur mycket som helst på youtube att se om honom.

Nu är det kvällen för mig.

Ciao / Christer