Kort och gott.

Bilden ovan visar ett ventilationsschakt till ett fd bergrum som använts för diverse olika syften någonstans i vår närhet.

Bilden ovan. Sandviken i Karlskoga var på 80-talet ett mycket attraktivt bostadsområde där barnfamiljer trivdes och frodades. På 2000-talet och i samband med avfolkningen i Karlskoga så var området en flyktingförläggning och ett invandrarstråk. I dagarna håller de på att riva hela rasket.

Bilden ovan. Visar en av Stasis mysiga lokaler där angivarna jobbade i skift med att just ange varandra och grannar. Byggnaden står på ett inhängnat område i forna DDR någonstans och det var inte helt populärt att springa där med kameran i hand och vara turist.

Den sista bilden visar också en stolthet som somnat in. Huvudkontoret i Stråssa med sin stora gruva som blomstrade på 60-70 talet. Nu sedan över tio år tillbaka så är även det ett samhälle i fördärv och utan hopp om framtid.

Mer bilder kommer att läggas upp framöver då jag håller på att samla på mig ett arkiv när jag far runt om dagarna.

Kram på er.