Hej på er.

42 dagar kvar!
Till vad undrar säkert någon, andra undrar om det är julen jag menar eller rent utav inledningen på det nya året, men att jag inte kan räkna dagar.
Naturligtvis har det ingenting med varken kristendom, religion eller annat tjafs att göra utan endast stjärnor ( och naturvetenskap ) får mig att må bra 🙂
Vintersolståndet nås då och solens lägsta punkt nås för oss på norra halvklotet av jorden. Därefter nalkas åter igen längre dagar och kortare nätter. Fast det tar några veckor innan vi märker någon större fysisk skillnad. Rent emotionellt och psykiskt är det dock gott att veta att mörkret och dess furste får en allt svagare roll i vårt vakna tillstånd.

Tänka positivt skall man om man kan. Så gör även jag. Alltid. Ändå handlar många av mina bloggar mycket om elände och saker som många uppfattar som negativa och kanske tänker att den där gamla avdankade racerföraren Christer är allt en bra bitter människa. Kanske är jag det, men tror dock inte jag är unikare än de flesta andra. Vill dock gärna avhandla ämnen som berör och väcker tankar istället för att prata om blommor och bin och fred på jorden som ändå är en utopi och verklighetsflykt.

Med viljan förflyttar man berg. Så är det nästintill alltid i verkligheten också. Den som verkligen vill något utav hela sitt hjärta kommer att lyckas. Gör man det ändå inte så har man inte kämpat tillräckligt.
Jag prenumerar på tidsskrifter som NyTeknik, Entreprenör, Driva Eget och sedan naturligtvis ett gäng motorcykeltidningar också 🙂
Här finner jag dagligen exempel på människor som vill göra något och kämpar för sin idé eller uppfinning eller bara sin egen karriär. Det inspirerar mig enormt att läsa om dessa. De är alla hjältar i vardagen som förtjänar all framgång de kan få.
Jag vet vilka uppoffringar de gör för sin sak och hur betraktaren från sidan ser på dem som udda varelser. Med blod svett och tårar kämpar de vidare.
Ett kännetecken är att de som brinner för något eller har drivet i sig alltid av någon anledning väljer den svåra vägen i livet om det finns alternativ. Lätt eller svår.

Christian von Koenigsegg är en utav dem. Anna Politkovskaja var en annan medan hon fortfarande fick leva och rapportera om korruption och krig. Håkan Lans vill jag också nämna. Oj, så många och långa krig han fått kämpa mot stora giganter inom företagsvärlden som alla försökt stjäla hans patent och idéer.
Men inte bara dessa kända exempel är beundrandsvärda, utan alla som tror på sin sak och går sin egen väg istället för att följa flocken. De som tröttnar på sina arbeten eller sin chef och bara slutar för att prova att stå på sina egna ben är härliga och önskar dem alla framgång.

I dessa dagar vill jag även sända varma lyckönskningar till de verkliga hjältarna, de som släpper sin trygghet och sina fasta jobb med vänner, värme och kärlek för att dra på 6 månaders kontraktskrig i Afghanistan. Den enda som säger något negativt om dessa soldater som åker ner till ett brinnande krig på andra sidan jorden för att om möjligt rädda några civila liv och hjälpa folket till ett bättre leverne, är inte förmögna nog att tänka själva. Dessa män, kvinnor, tekniker, chefer, präster väljer att göra något som de tror på och är villiga att ta risken att bli dödade i strid i ett land som vårt land inte har några historiska relationer till. Här finns inga blodsband eller historier som tvingar oss att hjälpa våra grannar, utan det är det goda hjärtat som talar och viljan att göra någon nytta för andra.
Ni är alla fantastiska!

Det jag vill komma till är att vi i Sverige behöver fler entreprenörer, människor som går egna vägar och tror och kämpar för egna ting.

Lite nyheter sedan sist:

FRA fungera och är bra! Har sett bevis på det ett antal gånger och har blivit övertygad. Grymt bra! Skrivs något som är olämpligt så tas det bort per automatik och man behöver då aldrig själv känna sig ensam. Alltid finns någon som läser och avgör om det är värt att läggas ut i offentliga sammanhang.

Jan Guillou är spion! Också härligt. Min gamla favoritförfattare har jobbat åt KGB, fantastiskt spännande historia. Dock tror jag inte riktigt att de 50 sidor i ärendet som Expressen skrivit är så mycket av ett scoop som de vill få det till. Har svårt att tro att han hamnar i samma särställning som Wennerstöm och Bergling.

Svininfluensan skördar liv! Kommer vi alla att dö?! JA!!! Det är faktiskt det enda som är säkert med livet, att vi en dag kommer att dö. Men när vi gör det är en helt annan sak och definitivt kommer vi inte att dö av svininfluensan.
Ca 38 stycken kommer att dö av den i Sverige. 8000 dör om året pga av rökning!
Paniken är dock total och det tackar jag medierna för. Alla slåss och tränger sig före i köerna till vårdcentralen för att få just sin spruta före grannen den gamla svaga kvinnan, samtidigt rökandes på sin Marlboro! Underbart!

Militärhistoria, vetenskap, geografiska utflykter är andra saker som jag ägnat mig åt på sistone när jag inte suttit och exponerats mot allehanda typer av influensor i min taxibil. Och nej jag är en av dem som ännu inte slagits och trängt mig före för att få sprutan! Kanske är det något jag bittert får ångra men då valde jag i alla fall inte den lätta vägen 🙂

Kram på er
/ Christer