Hej hej,

Till helgen är det äntligen ny tävling i WSBK. Denna helg från Imola i Italien. Det är en fantastisk plats för en racerbana. Banan är byggd mitt i stan och går alldeles utanför bostadsområden. Den går både uppför och utför och bjuder alltid på spännande race. Personligen var jag där och såg finalen i WSBK 2002 när det var en stenhård kamp mellan Hondaföraren Colin Edwards och Ducatiföraren Troy Bayliss. Först i mål utav dem bägge skulle bli världsmästare och det var ett race jag aldrig kommer att glömma. Inte alla de närmare 100 tusen åskadarna heller. Vem som vann gjorde Honda med Edwards vill jag minnas.
Till helgen hoppas vi på nya spännande tävlingar på den bana som F1 legenden Ayrton Senna omkom 1994. Att även Ferrari testar här ofta med sina F1 bilar är bara så grymt. Över 130 db mitt i en stad och ingen klagar!! Det är en verklighet vi här i norr aldrig kommer att uppleva tyvärr.

Finalen i ProSbk här hemma i Sverige avgörs på Mantorp på lördag. Kommer Filip Backlund att vinna? Den som är där får se.
Kul att Thed Björk blev avknuffad senast. Eller tragiskt egentligen. Han skulle ha avgjort mästerskapet redan då, men nu är det öppet till finalen. Allt kan hända i bilvärlden. Det kan ju vara lätt att råka glömma att bromsa i tid på nästsista varvet och bromsa 14 meter senare och därmed köra rakt in i blivande segraren…… Sådan har hänt tidigare.
1998 “glömde” Loris Capirossi att bromsa i tid och torpederade sin teamkamrat Tetsuya Harada i sista kurvan. Harada kraschade, Capirossi kom i mål och blev världsmästare! Det är det som räknas och står i historieböckerna. Vinnare minns man alltid, inte hur de vann!

Något allvarligare ämne:¨

I söndags visade Dokument utifrån en dokumentär om regnskogsskövlingen i Brasilien. Den var minst sagt intressant. Jordens sista lunga kan vara helt borta inom 30 år med den takt som skövling sker just nu. Vad det skulle innebära för klimatet törs man inte ens tänka på.
Varför skövlar bönderna? Jo, några hundratals miljoner människor i västvärlden har fått för sig att tanka sina bilar med ett bränsle som här kallas E85 eller etanol, istället för bensin och diesel. Vad bra! Då tär vi inte på oljeresurserna säger någon. Sant! Men undrar vilket som egentligen är bäst?! Skit samma, vi dör väl ändå en vacker dag………

Rammstein från Tyskland
Rammstein har också allvarliga åsikter i sina texter och de släppte i förra veckan sin nya video “PUSSY”. Genast blev det rubriker som så ofta förr när de gör något. Tänder de eld på sig själva på scenen så är de jävulsdyrkare, ligger de i en ormgrop och “bögar” så hetsar de folkgrupper och nu senast så har de sex i sin musikvideo och då rasar de prydliga mot dem.
Har någon verkligen missat att gruppen alltid skrivit sina låtar provocerande i olika ämnen som berör dem?! Det är deras stil, sätt att marknadsföra sig.
Just det, glömde bort att de även blev stämda när de skrev en låt om den sjuke jäveln som annonserade efter en annan man att stycka och äta upp i Tyskland. Mannen som åt upp den andra mannen och dömdes till fängelse stämde då Rammstein för att de skrivit en låt om honom! Hmmmm.
Ni som inte orkar se porr i de oklippta versionen av Pussy får väl hitta någon censurerad MTV version. Hur som helst är låten bra som attan, som alla deras låtar för övrigt är. Läs sedan även texten och se vad låten handlar om och förstå vad gruppen verkligen menar, innan ni också sällar er till kritikerkåren.

Nu önskar jag er alla en trevlig fortsatt vecka.

Kram
/Christer