Hej på er,

Satan vad jag är glad! Det är jag väl ibland, men inte fullt så ofta som jag skulle vilja vara. Just nu är jag inne i en bra period. Bra på så sätt att jag slipper få stryk dagligen och döden fortfarande inte tagit mig. Det kan man glädjas för!!

Mer seriöst glad är jag för att jag åter börjar få till lite flyt när det gäller spelandet på hästar V75 och V64. Det är goa kickar när ens studerande och känslor spelar in. Än har inte de stora pengarna rullat in och kanske gör de det heller aldrig, men just nu ger det mig glädje.

En annan starkt bidragande orsak till glädje just nu är motorcyklar. Vad konstigt va? Blev någon överraskad? Men anledningen är att jag besökt både Örebro Motorstadions Supermotardbana och Sviesta Supermotardbana förra veckan för träning. Åhh, vad det gav mig livsglädje. Att sladda runt och leka med min underbara KTM 450 SM. 10 poäng av 10 möjliga. Än ser jag det bara som en underbar befrielse att rensa huvudet från skit genom att latja med KTM.en, men framöver blir nog även det ett arbete när tävlingsjävulen kommer fram och alla måsten om att vinna!

Fler glädjeämnen är att se lyckan hos föräldrar som blivit pensionärer nyligen och äntligen börjar varva ner och se meningen med livet. Att glömma sin arbetsgivare som de slavat för hela sitt liv och istället må bra och göra det som faller dem in varje dag. Det ger mig glädje också.

Annat roligt är att Juha skrivit i gästboken om hans betraktelse när taxi skulle beställas förra helgen. Det var riktigt skoj. Önskar att det var jag som kommit för att plocka upp honom. Hade naturligtvis grundligt berättat för honom om varför vi har vissa kostnader för framkörning och varför det kostar viss taxa för viss sträcka.
Först måste vi ju ha betalt för att åka fram till kunden och granska honom från topp till tå och se om han eller hon kan tänkas vara värdig att få sätta sig i våra fina vrålåk. Sedan skall det även bedömmas vilket ursprung de kan tänkas ha. Ras, hudfärg, hårfärg, politisk läggning, syfte med resan och inte minst en ekonomisk kalkyl på kreditvärdigheten för resans kostnad. Det är alltså framkörningsavgiften Juha! Med dessa ovan nämnda kriterier som bakgrund fastslås vilken taxa kunden skall ha för resan. Alltså! Glöm det där med pris per kilometer och tid för det är bara något som någon hittat på för att dölja sanningen och vilseleda naiva svennar precis som staten alltid gjort med oss medborgare. Så i slutänden kan en resa för en viss person kosta låt säga 77 kr, medan hans polare får betala 369 för samma resa. Helt i sin ordning i en marknadsekonomi. Underbart. Jag älskar sådant. Det är med andra ord ödet som styr även där. Eller slumpen. Spelar ingen roll om man är propert klädd och är exemplarisk i sitt agerande eller kör med verbalt munläder. Är chauffören på dåligt humör eller har mensen så blir det dyrt som satan 😉

Imorgon skall jag iväg på något annat mycket roligt. Nämligen testa hojar för tidningen BIKE igen. Det är kul som satan. Nya fina motorcyklar av alla de slag och trevliga människor som man omger sig med. Härligt.

Sist men inte minst så är det ett rent glädjeämnen och en tillfredsställelse att ironiskt blogga och förhoppningsvis retas lite med mina läsare. En del tar det på rätt sätt och drar på mungiporna, andra får högt blodtryck och önskar att de inte skolkat varenda lektion i skolan och sluppit vara analfabeter.
Men livets vägar äro outgrundliga.

Nu skall jag avsluta kvällen med att påbörja läsandet av “Mein Kampf” av en viss Adolf Hitler. Kan vara intressant att läsa vad denne man tyckte år 1923 när boken skrevs. Han själv överlevde just ett straff där många av hans medbrottslingar fick sätta livet till. Hur det sedan gick vet vi en del om, men jag känner att fördjupning behövs i ämnet för att eventuellt begripa mer om varför från Kristallnatten 1936 till döden 1945. Inte bara hans död, utan ett antal tyska, ryska, franska, ja de flesta länders soldaters och civila liv. Och inte minst judars. Tragiskt, men sådant som vi absolut aldrig får glömma. Därav bokvalet denna gång. Sedan ligger Ryssland mig varmt om hjärtat och Stalin likaså. Men mer om det en annan gång.

För säg den glädje som varar för evigt. Nu måste jag skynda att ta vara på stunden.

Hej då!!