God kväll.

Helgen är över och bilen är fortfarande hel och representativ för fortsatt användande! Festivalen drog mycket folk och jag önskar att jag hade varit ledig när hjälten Joakim Thåström spelade. 5 plus fick han i betyg av någon bedömmare på någon tidning! Fett!

Solen har visat sig i dagarna två i alla fall och det har bidragit till ökad livslust. Löpning, cykel, promenader och enduro har hunnits med. Rossi är glad och jag likaså.

Från USA läser jag att Mat Mladin, 7 faldig AMA Superbike mästare slutar racingen efter denna säsong. Synd. Han bojkottade dessutom helgens tävling från Topeka pga säkerheten. Eller som vanligt avsaknaden för säkerhet. Nice done Mladin!
Säkerhet i första hand och äventyras den så skit i att ställa upp! Alla borde vara eniga i dessa frågor, men som vanligt passar andra förare på att parasitera sig och dra fördel av att den främsta saknas. Råttor!
Mladin skriver att det är pengar och slipsnissar som räknas före säkerheten!

Industrisemestern är slut till veckan, vilket är underbart! Skolorna börjar igen om tre veckor. Fantastiskt! Det borde lagföras om semesterförbud. Alla borde jobba jämt och gå i skolan hela tiden. Kanske ser jag det från eget perspektiv då jag lever på de ovan nämnda och att de utnyttjar mina tjänster. Sommarn suger ekonomiskt för min rörelse och när den dessutom regnar bort så blir allt en enda tråkig historia. Nu får man blicka fram emot mörkare tider med ännu mera regn och vända detta till något bra för verksamheten. Mer kunder och mer pengar in.

Jan Guillou kritiserar Sveriges deltagande i Afghanistan. Vi som varit i fred i över 200 år, skickar soldater för krigande uppgifter i Natos styre. Hmmm, det är nog sant som Jan skriver. Varför? Och vad är syftet och hur länge skall vi stanna där är frågor man kan ställa?
Vilka jagar vi? Osama bin Laden? Talibaner? Muslimer? Eller är vi där för att testa vår krigförande förmåga och vapenslagen vi förfogar över? Är det ett enda stort övningsfält med realistiska övningar där pappfigurer är homosapiens med stora skägg och Kalashnikovs? Vem vet? Tolgfors säger att vi behövs där!! Säkert. Tror säkert att Sverige och svenska män och kvinnor lyckas med det som varken Mongoler, Ryssar, jänkare eller andra som försökt i årtusenden lyckats med.
Jag klandrar absolut inte de som tagit kontrakt och dragit dit. De är hängivna sitt yrke och sin stolthet och känner säkert att de utför något på riktigt istället för att sitta hemma i Sverige och vara på sina regementen och lotsas leka krig. Det ger dem nog erfarenheter och upplevelser som de bär med sig resten av livet. Skulle säkert fattat samma beslut själv om jag varit yrkesmilitär. Att göra något på riktigt. Men den stora frågan kvarstår? Varför är vi där? Är det värt 1.300 miljoner kronor av våra skattepengar varje år? Blir Afghanistan ett bättre land att leva i för dem som är där? Jag hoppas det!

Skarpa bilder på nya SAAB 9-5 finns nu på nätet. Hoppas verkligen att allt går i lås snart med Koenigsegg Group. Bilen är underbart fin och om företaget får möjlighet till fortsatt liv, så hamnar nog en sådan SAAB på min gård nästa gång det blir dags för byte! Heja SAAB!!

Ha det gott nu!
/ Christer