God kväll på er.

Måste bara skriva några korta rader om den stora festivalen som äger rum i Karlskoga denna helg. Eller från och med idag onsdag till lördag natt. Festivalen heter PIP, Putte I Parken och är en stor händelse som det har sålts ca 12000 biljetter till. Kända band spelar dagar och nätter i ända och ett av mina favvoband Thåström finns även på plats. Synd dock att jag själv jobbar med att skjutsa runt besökare till och från festival och allehanda andra ställen.
Imorse hade jag premiär hämtning av apor och babianer från campingen som är placerad på en åker. Blött är det ju eftersom det regnat mycket och trött var jag imorse vid 6-tiden. Så jag synade inte individerna från topp till tå som jag fått i uppdrag att hämta och skjutsa ett par kilometer så att de kom hem efter en hel natts festande. Trevliga killar. Betalade och drog. Då råkade jag vända mig om och fick en chock när jag såg mitt fina baksäte i Saaben. Det var fullt av lera och skit överallt. Killen som suttit bak hade väl tillbringat en större del av natten i något dynghål troendes att han var svinet Egon som kunde tala! Det tog mig över en timme att städa ur bilen igen så att den kunde brukas för annat än djurtransporter av svin! Fy satan vad äckligt.
Det värsta av allt är att jag börjar bli gammal. Om jag varit grisen ifråga så hade jag för det första skämmts ögonen ur mig och smugit hem genom skogen. Aldrig kommit på att visa mig för andra. Men den “nya” generationen tänker inte så.
Killarna, jag menar svinen, ville hem. De orkade inte gå ett par kilometer för det kan ju vara skadligt att röra på sig för mycket. Så med sina mobiler beställer de en taxi. Givetvis tar de det som det absolut mest självklara som finns att sätta sig i en bil och grisa ner, för de betalar ju trots allt 79 kr för färden hem!!! Och det är ju inte heller deras bil, så varför bry sig. Förresten, vadå, det är väl bara en taxi?! Och muppen som kör den är ju ändå bara en mupp som varken kan läsa eller skriva så han skiter vi ju ändå i!!

Jag behöver väl inte nämna det egentligen, men resten av helgen kommer det att ske selektering av kunder som hamnar i min bil. Trist att skilja mellan fattiga och rika, troende och döende, apor och babianer, men som kapitalist blir det dålig profit när jag städar istället för att skjutsa kunder. Rent och fint folk är fortfarande välkomna i helgen, övriga kan gärna ligga kvar i buskarna……

God natt / Christer