God kväll!

Inom kort släpps Rammsteins så in i norden efterlängtade platta! Mina favorittyskar har suttit i bland annat Stockholm i studion och samplat och spelat in de nya låtar som kommer inom kort. Det är nästan så det ryser till i vener och ådror. Som man har längtat efter dem.
Förutom nytt skivsläpp så skall de även ut och turnera i Europa. Biljettsläpp inom kort och Berlin besöks vid tre tillfällen till vintern. Minst ett av dem skall jag besöka. Att se Rammstein i Tyskland med tysk publik måste bara vara grymt.
“Ein mensch brennt”, “Wollt ihr das bett in flammen sehen”, “Mit stein um stein, mauer ich dich ein”. Mmmmm, sehr fantastisch!!

Har i förra veckan testat ännu en ny racerbana! Rudskogen i Norge. Faktiskt en riktigt skojig bana. Teknisk och kuperad. Dock i minsta laget för stora motorcyklar, men frän ändå!
Ändamålet för detta besök var ett mycket tufft test av sportmotorcyklar som ni framöver kommer att kunna läsa om i tidningen BIKE. Vem som vann vet jag, men får förstås inte nämna för er andra. Men spännande läsning blir det för er i alla fall.

Regnperioden verkar hålla i sig som jag redan tidigare har nämnt. Lågtrycken kommer från “fel” håll och det ger oss dessa problem om man älskar sol och värme.

Läste att den norske talangfulle och duktige racerföraren Kai-Börre Andersen har kastat in handduken för fortsatt tävlande i tyska IDM superbikemästerskapen. Orsak är även där den finansiella lågkonjunktur. Hans mekaniker sparkades och Börre fann det omöjligt att fortsätta. Stongt av honom!
Nu kan norrmännen beskåda honom hemma i NM istället. Till publikens glädje och förarnas förtret.

Till helgen är det både WSBK och Moto GP igen. Brno står som värd för Superbike och där hoppas jag att Aprilia och Biaggi skall nå ända fram denna gång. De verkar göra framsteg så tummar hålls.
I Moto GP skall vi se om Rossi fortsätter dominera. Han imponerar alltmer för varje tävling som går och just nu har jag svårt att se någon annan som vinnare av serien i år.

Rapporterna för kvartal nummer två rapporteras i dagarna och det är mycket dyster läsning, men även en del positivt. Till det dystra kan nämnas att Volvo förlorar 8 miljarder under kvartal två och att de spår en tuff höst. Swedbank med sin stora satsning i Baltikum är ett mörker för dem. Många miljarder även där i förlust. Men det roliga är att Nordea och Handelsbanken lämnar rapporter med miljardvinster. Till stor del beror det av att de inte satsat i just Baltikum! Kanske kan vi uttrycka det i skrift som att de inte varit lika giriga som Swedbank?! Mycket ville ha mer och tog stora risker, men fick bita surt i äpplet när konjunkturen föll.

Svininfluensan skrivs det om i varenda tidning just nu. Världsepedemin närmar sig och hela mänskligheten kommer att gå under. Domedagen är här! Eller hur är det egentligen? Kan det vara så att det inte sker så mycket annat runt om i världen just nu och då hamnar svininfluensan högt upp på löpsedlarna? För enligt vad jag läst så är inte denna influensa ens i närheten så farlig som de som brukar komma på hösten och vintern. De brukar skörda ett antal hundra dödsfall i bara vårt land och svininfluensan är av betydligt mildare art. Sedan att en 23 årig kille just nu svävar mellan liv och död är jobbigt, men läkarna vet inte varför just han drabbats så hårt. Och han är en av få.
Vad skall jag göra då? Som sitter i bil hela dagarna med kunder som både hostar och snörvlar och vete fan allt de har för sig under färden?! Måste jag ta ledigt hela hösten och vänta tills det går över? Eller vaccinera mig mot allt tänkbart som kan finnas där ute i samhället som kan smittas via beröring och via luften? Nja, jag gillar utmaningar och tror dessutom på ödet. Så är min dag kommen så är den oavsett om det sker på tävlingsbanan, i sängen eller i en taxibil. Går ändå inte att undvika och lura.

Har tittat en del på små smidiga “netbooks” på sistone. För den icke datorintresserade så är det en bärbar dator i miniformat. Enkel och smidig att ha med sig nästan överallt. Det är en sådan som jag önskat mig under alla dessa år när jag rest runt och tävlat. Skönt att ha en liten dator på hotellet istället för en stor klumpig som dessutom äter batterier så man knappt hinner bli klar med bloggen. De nyaste små datorerna har batterier som kan klara upp till 9h! Wow, en sådan vill jag bara ha. Perfekt att ha på resor och även i taxin när jag har dåligt att göra. Kan då sitta och spekulera på aktiemarknaden mellan rödljusen eller skriva några rader till er! Att sedan dessutom ansluta kameran och föra över de just nytagna bilderna och sekunderna senare lägga ut dem på bloggen är ytterligare pulshöjande livskvaliteér.

Nu får ni ha en trevlig kväll!
/ Christer