Hej hej,

Fy satan vad underbart väder det är i Sverige nu. Nästan 30 grader varmt och strålande sol. Såhär kunde det gärna vara 8-9 månader om året!

Killarna hemma i ProSuperbikeserien besökte i helgen som var Ring Knutstorp. Och jag vill egentligen inte klaga, men nu måste ta mig fan alla skärpa sig. Det är ju inte bara små pojkspolingar som kör där utan de flesta är ju män, men alla verkar antingen vara lobotomerade eller helt hjärndöda! Varför tycker jag det?

Kvalet gick skapligt för dem alla och rekordsnabba tider kördes. Bra! Men sedan förstörde bilarna i kombination med värmen asfalten och därför beställdes asfaltbolag dit för att reparera. God tanke!
Men den nya asfalten är snorhal. Lika för alla.
Nu kommer idiotin. Förarna släpps ut på inspektionsvarvet innan tävlingen. Vad döljer sig bakom krönet ungefär halvvägs runt varvet?! Jodå, fem bilar och kanske 10 talet personer som håller på att sanera banan!!!! Med Guds försyn lyckas alla undvika krascher och svåra olyckor. Nog för att det heter inspektionsvarv, men det är i vanliga fall ett varv som man åker för att känna på materialet innan tävlingen och absolut inte förväntar sig folk och bilar på banan! Vad sker nästa tävling? Minfält, vallgrav, stridsvagnshinder? Vem vet? Men tydligen accepterar förarna precis vad som helst numera. Eller jag menar att så har de ju alltid gjort.

Under själva tävlingen som blir tomultartad kraschas det hejvilt, vilket publiken säker tycker är jättefränt. Safetycar kallas ut ett par tre gånger och allt är en jävla soppa. Och det är här media och TV kommer in. Schemat är så späckat med klasser och körning så det finns ingen tid över för det som kallas säkerhet och bondförnuft längre. Money money är härligt för de som driver företagen och vill alltid maximera vinster. Kan man trycka in ytterligare någon klass och öka profiten i plånboken så är ju det underbart.

Varför utsätter man sig för detta då som racerförare? Är man så dum i huvudet? Hjärndöd? Eller bara allmänt obildad?
Svaret är nog att många är just ovan nämnda, men många är driftiga och framgångsrika i sina ämbeten med vilja utav stål för det de gör. Men alla är så in i helvete rädda för att inte kunna fortsätta hålla på med det de älskar mest av allt om de skulle säga sanningen. Kanske skulle någon sponsor backa ur med följd av minskad budget. Men för helvete! Se er själva i spegeln någon gång och sträck på er av stolthet och stå upp för vad ni verkligen tycker och sluta slicka folk i arslet. Ekonomiskt förlorar ni säkert inledningsvis, men i längden tror jag motsatsen, dessutom mår ni nog bättre själsligt.

En sista undran? Vad tycker alla frivilliga mekaniker som följer med och betraktar dessa tävlingar? Är det så ballt att lämna familj och ungar och ta semesterdagar för att sedan bara ha med sig ännu mera negativa känslor hem efter helgen?
Jag hoppas att de upplever annat som ger dem den glädje de förtjänar för som serien ser ut just nu är det katastrof. En parodi på motorsporten som vi alla älskar mest av allt.

En önskan.
Jag har en tid nu funderat över vilken tävling härnäst jag skall åka och besöka i Sveriges förnämsta RR serie. Ärligt talat vet jag inte om jag har suget alls. Det jag vill se är ren ärlig racing där de främsta gör upp på banan från första varvet till målflaggan utan varken safetycar eller annat hokuspokus.

Beröm till Mike Luff!
Han var promotor och är fortfarande för SO serien ( Scandinavian Open ), som är en serie som bara består av motorcykelklasser. Inga bilar alls inblandade.
Under alla år som jag körde i den serien så var jag aldrig ens i närheten av att uppleva något så skandalöst som sker i ProSuperbike. Visst hände incidenter och annat tråkigt, men säkerheten var alltid främst. Ansågs banan vara skitig eller hal, så blev det försjutningar i loppen så att det skulle vara säkert först. Kraschade någon illa och blev liggande på banan så blev det rödflagg och loppet avbröts. Sedan blev det omstart igen när allt var i ordning.
Så avslutningsvis säger jag det till dig Mike, tack för alla fina race du annordnat tillsammans med din personal. Ni har varit underbara!!

God kväll!
/ Christer