God morgon.

Det är så underbart att kliva upp på morgonen och lyssna till fåglars kvitter och se hur dagen gryr. Så även denna morgon. Lite grått och regndroppar gör faktiskt ingenting. Lågtrycken brukar ha en förmåga att fortsätta komma in från sydväst när de en gång börjat. Det enda som kan skapa högtryck med värme då är en front från Ryssland. Och det för mig genast till andra tankar……..

NATO har i dagarna en stor militärövning i Luleå och norra Sverige. Kul med militärövningar och maktdemonstrationer. Men varför är NATO inne i vårt NEUTRALA land och övar? Har inte vi varit neutrala sedan urminnes tider och inte tyckt något åt varken väster eller öster?
Ja visst ja! Vi är lite smygisar. Klart att NATO skall öva här. Nästa gång kommer Putin med följe, för det är väl så de tänker? Eller?

Nu minns jag dåligt från förr i tiden, men under andra världskriget var vi inte med för någon part. Dock körde Hitlertyskland skytteltrafik på våra järnvägar med sina trupper och dessutom ställde vi upp med marint beskydd till Tyskarnas båttransporter när de passerade norrut genom Östersjön vidare mot Bottenviken.
De lånade lite förvaringsutrymmen i norra delen av vårt land helt i sin ordning.

MEN, om vi nu ändå skall mygla och hålla på. Vore det inte bättre att rakt ut säga som det är!!
Vi är inte kapabla att försvara vårt land och har kanske aldrig ens varit det, så därför är vi väldigt integrerade i NATOS försvarssystem och beroende av dem. De smarta fina styrande herrarna och damerna i vårt land behöver inte behandla oss som iditoer och mindre vetande hela tiden. Jag tror vi skulle uppskatta sanningen bort emellanåt. Säg som det är. Vi tillhör NATO och övar med dem och vår fiende är den som den alltid varit Stora Stygga Björnen från Öst.

Kanske ska sluta läsa tidningar och information överhuvudtaget. Hur jag än försöker att vara positiv så spårar det ur. Eller det gör det ju inte, utan det blir bara en verklighet som skildras på bloggen som inte så upplyfts av så många andra. Tankarna är många och ibland djupa. Men mycket viktiga. För mig i alla fall och jag önskar att det får några av er också att tänka till lite.
Kul är det väl inte alltid det som skrivs, det finns det andra dåliga bloggar till. Sådana som handlar om precis ingenting egentligen.

Förresten såg ni “Tal till Nationen” i förrgår med Magnus Bettner? Vårt lands bästa ståuppkomiker. Killen är skön. Han tar upp ämnen som är förbjudna att skämta om och gör det grovt. Gud, religion, sex mm.

Nej, nu har klockan dragit iväg igen och plikten kallar. Eller var det “plikten framförallt” som det hette?!
Skit samma, iväg skall jag och jobba ihop till skatter, avgifter, socialakostnader och förhoppningsvis även en bit mat till hunden.

Kram på er!
/ Christer