Hej hej,

Jaha, den andra verkligheten har återinträtt igen. Den som är vida ifrån fullgas och 300 km/h.

Val och röstning var det i söndags. Till EU alltså. Ni var väl iväg och gjorde er plikt?! Alltså ni som inte är omyndigförklarade eller helkriminella och saknar rösträtt.
Själv gjorde jag det inte. Av den enkla anledningen att jag inte vill sponsra någon oseriös sk politiker som får ett gott leverne nere i Bryssel på våra skattepengars bekostnad och lyfter vida traktamenten, men aldrig bryr sig om att vara med på beslut och möten. Så krasst tror jag det funkar för en väldigt stor del av dem som blir valda dit. Tänk er själva att få kanske 70.000 i månaden i lön, ytterligare 30.000 i traktamenten osv och utöver detta inte känna tvång att deltaga i frågor som rörs. Skönare att istället dra på stan och fika eller gå på teater.

Visst kan det vara vår demokratiska plikt att rösta anser vissa. Kanske rent av en skyldighet. För väldigt länge sedan dog till och med förfäder för att just vi skulle få rösträtt. Sant. Men jag är en av få tror jag som tvivlar på just demokratin som det står skrivet i akademins ordlista över just ordet demokrati. Inte lever vi rätt fritt? Vi är inte lika inför lagen. Fattiga och rika har inte samma rättigheter. Visst kan vi rösta en gång vart 4.e år, men det är väl den dagen också som är demokratin. Sedan skall vi finna oss i att bli svikna av partier som inte håller det de lovar och politiker som skor sig själva. Jag skall inte säga att inte jag hade blivit frestad att göra samma sak om chansen gavs och troligtvis inte ni andra heller. Men just detta gör att jag avstår att lägga min röst eller sponsring på någon som med stor sannolikhet utnyttjar den makt eller position som erhålls.
Den dagen ( kommer nog aldrig ) då Svea Rikets Lag gäller obönhörligen lika för en Wallenbergare som slöddret Achmed vid lika brott utfört. Achmed eller Pettersson med årsinkomst noll eller strax över har inte råd att anlita en Silbersky som kan snacka bort fallet eller likna det med älgjakt. Det kan däremot en rik herre kanske en Wallenbergare. Och skulle det inte räcka med en Silbersky så tar han bara några till och dessutom är ju redan hans titel fin nog att förlåta honom för sina synder utan att gå i fängelse.

I demokratins syfte skall vi dessutom avlyssnas via Ipred och FRA. Vad är det för demokrati??? Snarare är det rätt diktatoriskt uppdiktat. I demokratins syfte låser vi i fantastiskt fina USA in “terrorister” med får och utseende som fåraherdar på Guantanamo och tar ifrån dem deras rättigheter till försvar. Sjuka jävlar. Jänkarna. När sedan Nordkorea visar lite muskler och skjuter några missiler så är det helt tokigt och hela världen rasar.

Men som alltid. Vinnaren skriver historien. Segraren dikterar villkoren. Pengar är makt och makt gör människor galna. Har skett flertal gånger i historien och historien kommer alltid att återupprepas.

När jag somnar inatt hoppas jag att drömmen kommer att handla om hur jag är Rasputin eller Alexander den Store och styr över allt och alla genom fruktan och rikedom.
Sedan kanske drömmen går över i 300 km/h igen och hjärnan har bara fokus på apex, kurvtagningar och sena inbromsningar………:

Glöm inte Riksdagsvalet 2010!!

/ Christer