God morgon.

Underbart med våren. Vaknade klockan 04.30 av att naturen utanför fönstret började ljuda. Fåglarna kvittrade för fullt till den gryende dagen. Grymt skönt, men lite väl tidigt för mig. Lyckades somna om till åtminstone 06.40. Då blev det bara till att kliva upp och slå på kaffebryggaren, TV.n och datorn. Kaffet för att hjärnan skall vakna till liv, TV.n för någon bra utbildande dokumentär och datorn för att rensa spam!

Efter en timmes dokumentär om olika framtida oförstörbara energiformer, mycket vågor och tidvatten, så hade även kaffet gjort verkan. Kroppen riktigt sprudlar av energi igen.

Läste om utvecklingsföretaget Morphic som är ett bolag som hamnat i blåsväder här i Karlskoga. Företaget sysslar bland annat med bränsleceller och vindkraft och numera tydligen även med luftfakturor om man får tro det man läser.
Hur som helst har det stormat kring bolaget det senaste året och de miljarder som skjutits till av aktieägarna är åter igen slut och ny kassa behövs. Ett problem är att det även råder en intern maktkamp på företaget där två av grundarna har blivit polisanmälda av den nya ledningen. Om så verkligen är fallet eller om det är en maktkamp om att ta över företaget och styra bort de gamla ägarna från styrande poster återstår att se. Men det är ett drama i bästa “Dallas” anda som man kan följa på nät och i tidningar.
Affärsmän har aldrig varit några att lita på. De ser endast till egen vinning i alla lägen och framträdande karraktär för ekonomisk framgång är psykopatiska. Få affärsmän har nog rent mjöl i påsen, men för den skull behöver de ändå inte sova dåligt om nätterna. De flesta saknar förmåga till empati och bryr sig ändå inte över hur andra mår, bara deras egen välfärd blir bättre.

Igår körde jag in min motard. Nu är den ready for race! Men det återstår en hel del arbete med fjädringen märkte jag rätt snabbt. På sedvanligt KTM vis så är settingen hård som attan i standardutförande. Detta får jobbas på framöver och jag är säker på att det blir riktigt bra. Cyklen i övrigt känns grym!

Har nu även gjort ett system för dagens V75 på Dannero. Får väl se om Sahara Dynamite vinner. Hon är i alla fall spikad i mitt system. Skall även bli intressant att följa utvecklingen mot Åke Svanstedt. I torsdags sade han i direktsändning att han hjälpte fram sin andra häst, vilket resulterade i ramaskri och häxjakt igen mot honom. Är det inte grisfösare så får han lida för att han pratar direkt från hjärtat!
Problemet är att man inte får hjälpa andra utan alltid skall göra sitt yttersta med sina hästar. Mmm, så är teorin, men alla vet att man matchar dem olika inför olika lopp osv. Så jag fattar faktiskt inte varför det åter igen blev sådant liv mot Åke. Om inte spelarna har begripit att det funkar så här så är de faktiskt rätt blåsta.
Vad skall man då säga om andra faktorer som kan påverka ett lopp? Halsont, barfota, skor, lång resa till tävling, openstretch, punktering på sulky, hjärndöd kusk.
Jag menar det är rätt löjligt att reta upp sig på en sådan sak när så mycket annat kan påverka resultatet.

Läste nu på morgonen att det kommit nytt förslag om nedskärningar inom försvaret. Det skulle bantas rejält inom det mesta igen. Inom materialanskaffningar, övningar och även inom forskning. Galenpannan som lagt fram förslaget tyckte det var onödigt med egen forskning i Sverige. Det fanns ju en marknad att köpa befintliga vapen ifrån! Vilken jävla idiot!!! Jag säger det åter igen. Vårt avlånga fina land är på väg rätt utför. Bananrepubliker som Bangladesh passerar oss inom kort vad gäller välfärd och leverne.
Politikerna måste ta mig fan vara mer hjärndöda än vi ens föreställer oss. Ingenting har hänt för att stimulera och eventuellt rädda viktiga industrier i vårt land. De skiter väl i Saab och Volvo när de själva åker BMW och Mercedes, ja det är sant. Inte en svensk bil har regeringen köpt i år. Det har varit just ovan nämnda istället.
Och nu ska vi inte ens forska i den främsta utvecklande grenen som finns. Militärindustrin ligger alltid långt framme och väldigt ofta kommer utvecklingen oss vanliga civila till godo. Exempelvis radarn, IR, GPS, Internet, mobil kommunikation mm. Men nu ska vi sparka några tusen till för att det finns andra länder som säljer vapen som vi kan köpa istället. Ryssar, fransmän, jänkare, israeleer, tyskar mfl kan ju återigen bara jubla över åsnorna i Sverige.

Sad but true som Metallica sjunger i sin låt!

Ha det gott och skynda er att leva innan det tar slut.

/ Christer