Hej!

Sitter här i soffan tillsammans med en busig hund som väckte mig redan vid sex imorse. Ja, hur ska han veta att jag är ledig idag? Det är bäst att husse går upp och försvinner i den där svarta Saaben som han brukar på mornarna.
Men eftersom man ändå är uppe och solen skiner och fåglarna sjunger ikapp så får man göra lite nytta.
Min nytta är inspirationen som just nu sänds på Motors TV. Naturligtvis är det RR. Senaste tävlingen från WSBK. Detta tillsammans med kaffe gör verkligen att både artärer och vener får jobba stenhårt för att förse kroppen med röda blodkroppar och adrenalin.

Idag blir det trädgårdsarbete. Lite vårstädning. Elda gammalt skräp och ge plats för en ny blomstrande tid. Sedan blir det nog en tur med V-stromen, motorcykeln alltså. Den lagades igår med hjälp av min vän Frendy. Råttor hade nämligen funnit den som ett lämpligt vinterboende då den stått i garaget och samtidigt passat på att gnaga av både bensinslang samt andra gummibeklädda slangar.

Inlinesen är framplockade också. Det blir nog mitt och Rossis nya träningssätt framöver. Istället för att springa varje dag så kan jag varva med lite inlines. Då kan jag ju alltid stå bakom hunden och bara rulla med när han drar mig…..

Måste verkligen säga igen att tävlingen på Le Mans gav mig krafter för allt möjligt. Nu känner jag åter igen att ingenting är omöjligt utan det är bara att bestämma sig för något och göra det fullt ut så blir det bra. ( oftast ).

Ekonomin i världen är väldigt väldigt dyster och varslen fortsätter att hagla och väldigt många människor drabbas av det. Det är oerhört tragiskt, men vi måste tänka positivt. Fan, inte kan vi sluta leva idag bara för att allt blivit nattsvart och problemen gigantiska. Vi får kavla upp ärmarna och lösa dem ett efter ett och visa att vi kan och vill överleva krisen.
Kanske har vi lite svårt för just detta att på egen hand ta tag i saker och ting då vi är ett folk som i decennier levt med vilsefarelsen att samhället tar hand om oss och löser allt. Men det är bara jag som kan påverka mitt liv. Inte Reinfeldt eller någon annan. Så kom igen. En gång kallades vi för barbarer och Vikingar och vi styrde och ställde, vi behöver få fram lite av de generna och åter igen styra upp våra liv till det bättre.

Nu är det inte långt borta till mitt nya tränings/tävlingsfordon anländer. Som jag ser fram emot det! Det ska bli en ny utmaning att lära sig denna gren fullt ut och kämpa för att bli den bästa!

Igår körde ProSuperbike killarna sin sista gemensamma träning inför premiären i svensk RR. Det roligaste jag läste där var att Jimmy Lindström är tillbaka igen. He, he vad kul. Eller mindre roligt för de andra killarna i serien. Jag tror fortfarande att Jimmy kommer vara den snabbaste av dem alla i de flesta racen.
I övrigt återstår att se vem som blommar ut bland ungtupparna och vem som blir besvikelser.
Och nej, jag är faktiskt inte värst sugen själv på att delta i serien i år heller. Jag vet att man måste brinna för något för att prestera sitt bästa och jag har inte det suget efter att snurra runt i cirkusen här hemma i Sverige och våra svenska banor. Kanske har jag blivit förstörd av mitt tävlande utomlands. Jag kan inte motivera mig till att dra till Knutstorp efter att exempelvis ha kört på Le Mans. Det är inte riktigt i samma division om vi säger så.

I helgen är det både MotoGp och WSBK. Tråkigt att jag inte har Viasat Motor och missar troligtvis därmed GP loppet från Japan. Blir nog en kamp mellan Rossi och Stoner.
I WSBK från Assen tror jag det kommer bli tuffare som vanligt. Spies, Haga, Fabrizio, Haslam, Biaggi, Corser mfl är killar som vill och kan vara med och slåss om segrarna. Tyvärr så har Stiggys förare Hopkins kraschat och skadat axeln så han kan inte vara med i helgen.
Det är något visst med WSBK i jämförelse med MotoGp numera. Racen är täta och spännande i WSBK och dessutom imponeras jag av att de kör så hårt med motorcyklar som trots allt är sådana som säljs till kunder. I MotoGP är det rena prototyper som vi aldrig kommer i närheten utav.

Nu är min Rossi trött på mitt knappande så det är dags att börja ta tag i dagens aktiviteter. Ni får ha en inderbar dag och helg.

Kram kram
/ Christer