Hej på er!

Idag har jag utökat kategorierna att skriva om på min blogg. “Omvärld och tankar” har kommit till som en egen kategori, utöver “Racing Update” som behandlar racing på engelska språket och “Racing Update Svenska” för den svenska dito.

Detta gjorde jag för att ni lättare skall kunna särskilja de kategorier som intresserar just er. Troligtvis är det racingen som lockar mest, medan ni skiter högaktningsfullt i politik och världskriser.

Men för mig betyder det rätt mycket att hänga med i det som händer på vår lilla planet. Tidigare var politik och religion öken även för mig, men kan ni föreställa er det att jag tror att det är just politik och religion som styr denna värld. Naturligtvis tillsammans med Big Money, där Money Talks.

Greed- Girighet; är en av de sju dödssynderna. Det är nog den synden som människan har och som de övriga djuren saknar. Tråkigt för dem, för då blev vi homosapiens den härskande rasen på Tellus. Och tråkigt för oss för det kommer bli vårt öde också slutligen när vi blir för giriga och det slutar med The End.

Ett exempel. Slipsnissarna som styr världens största försäkringsbolag AIG i USA, har inte direkt visat vad duktiga de är på att styra bolaget. Det har gjort gigantiska förluster och staten har fått gå in i olika omgångar med kapital för att rädda bolaget från konkurs. Vad sker då? Jodå, lite bonus på några hundratals miljoner kronor till sina chefer skall de väl ändå betala ut!! Varför? Kan man undra, men så är det. Och det är bara girigheten som styr, för de har satan i gatan inte lyckats göra sitt jobb väl i alla fall, för då skulle de inte befunnit sig i krisen.

Arbetslösheten har i Sverige nu passerat över 8%! Högre än sista krisen i början på -90 talet. Det är ju mindre bra. Dessutom har det ju inte vänt ännu så siffrorna kommer nog bli ännu högre framöver.
Dags att börja kavla upp ärmarna där på Rosenbad och börja göra skäl för sina löner. Åtgärder behövs nu för att få fart på ekonomin och då tänker jag inte på att straffskatta bilismen ännu mera med höjda bränsleskatter i första hand, utan uppbyggnad av infrastruktur och andra stora projekt som skapar välfärd genom sysselsättning. Kom igen nu politiker, visa att åtminstone en eller ett par av er 349 som vi har röstat fram har lite guts och kan leda skeppet i stormen.

Vi ses / Christer