Hej hej,

Bukspottkörtel. Så heter den lilla mojängen som hundar har och så även vi homosapiens. Den kan krångla och gör därmed det hela svårt för kroppen att tillvarata energi i mat och dryck. Det kan vara medfött eller orsakas av exempelvis cancer eller diabets. Hur som helst verkar det vara detta som är problemet med vår lilla son Rossi. Det smärtar i mig att inte veta säkert varför den krånglar och vad man kan göra åt det. En del teorier finns, men ännu är inget konstaterat och under tiden ser vi vovven vara trött och ständigt törstig och sakna matlust.
Jag hoppas Rossi är en fighter som den Store Rossi och att han kan visa att han har viljan att överleva och kämpa på.
Övriga nyheter:
MC mässan i Älvsjö besöktes i helgen. Den var väl så där. Många hojmärken saknades och även några stora tillbehörsföretag. Men det var mycket folk i alla fall och någon kris var väl inte att skönja just dessa dagar. Kanske är vi knuttar så härdade redan då vi sedan länge kämpat mot myndigheter, hastighetsbegränsningar, höga försäkringspremier, dåligt väder, att ekonomikris bara är ytterligare en droppe i det stormiga vattenglaset? Kanske!

De första WSBK testerna är körda i Portugal. Snabbast var Shane Byrne på Sterilgarda Ducati. Men även Ben Spies ( Yamaha ) och Nori Haga ( Xerox Ducati ) visade fram fötterna. Biaggi låg några sek efter med Aprilian, men det tror jag inte gör så mycket just nu, för han har mycket att utveckla för att nå den hoj han önskar. Sedan jävlar!

Till helgen blir det lite utförsåkning i Norge. Ryggskydd tas med för nu jävlar finns det sug efter fart och utmaningar. Kickarna kommer alldeles för sällan numera i livet och det kan ju vara skadligt 😉 Dosen bör nog vara rätt konstant för att leva livet tills man dör. På tyska “Leben bis wir sterben” och engelska “Live fast die hard”
2009 vägrar jag bara passera förbi som ytterligare ett “svensson” år utan racing och livsglädje. Om jag så måste bekosta allting ur egen ficka för att kunna tävla så skall jag göra det. I värsta fall kör jag hyrgokart till jag dör, bara det finns någon jävla mening med livet. Mitt kall kan bland annat vara att köra just motorcykel. Varför inte då göra det? Övriga dragningskrafter som ger lite kickar är trading på börs och spel på ATG. Undrar varför, tänker somliga. Kanske för att man söker något som inte följer gängse mönster.

Rammstein, favoriterna från DDR eller Deutschland har i 7 veckor spelat i studio på sitt kommande material. Underbart säger jag. Som jag längtat. Håller på att bli knäpp på grund av avsaknaden av meningsfulla mörka texter om samhället och livets ironi. Kom igen nu Till Lindemann, låt oss inom kort höra din grova Fuhrerstimmung ljuda ur the speakers. Mina nuvarande cd.s är snart utnötta och kunderna mina börjar känna igen låtarna när de åker med mig.
Satt härom dagen och funderade på makthavarna i världen, vilka är de? Starka ledare i företag som basar över fabriker världen över? Nja, tveksamt. Despoter som styr sina länder med järnhand? Mmm, utan tvekan. De gör allt som de själva vill och oliktänkande behöver inte tänka alls på sikt när de “råkar” begå självmord med radioaktivitet eller annat olämpligt att dricka. Journalister är några som har makt som satan. De når ut till stor publik med sina ord och dessutom verkar det vara lag hos oss dödliga, det som skrivs. I vissa fall är det grävande journalistik där saker kommit fram, men inte alltid. Det kan vara gott med deras makt, men det är även farligt att stöta sig med journalisterna. Liken i garderoben kan hittas hos alla med deras metoder. Inte ens polis har sådana resurser att snabbt hitta det de vill ha.
Minns när jag var på Isle of Man 2005 och min bästa vän Joakim omkom under en träning. Det hann inte ens gå timmar efter olyckan innan min mobil ringde. Det var Aftonbladet, Expressen, samt en hel bunt andra medier. På kort tid hade de inte bara luskat ut att det fanns fler svenskar på ön, utan även funnit telenummer mm. Det var naturligtvis för att sälja lösnummer som detta var av intresse, inget annat. Det sportsliga som vi höll på med struntade de i fullständigt. Vilka knäppgökar som kör här var väl tanken. Men just då sålde död och missär bra för det svalt väl inte många barn i världen de dagarna och bomber hade väl inte heller ihjäl tillräckligt många. Rätt cyniskt egentligen.
Boktips.
“Putins Ryssland” av Anna Politskovskaja, “Tjetjenien” också Anna Politskovskaja, “Blackwater- en privatarmé” av Jeremy Schahill, “Gomorra” av Roberto Saviano, “Svensk Maffia” av Lasse Wierup, “I trygghetsnarkomanernas land” av David Eberhard.

Ha det gött / Christer