Hej på er.!

Mitten på januari. Snön försvann över en natt. Det är ju lite tråkigt trots allt för den lyste upp tillvaron en hel del.

Nu sitter jag och drömmer om vilka firmabilar eller sk familjebilar som egentligen är bäst.

Representativa företag skall bara ha bilar som sticker ut och syns, inget snack om miljöbilar eller små krockfarliga töntbilar. Det kan tråkiga gråa kommuner syssla med för att samla poäng hos lokalbefolkningen.

Bilar som BMW M5 Touring, 507 hk, V10,7 växlad racerlåda, Mercedes E55 AMG, V8 kompressor och AUDI RS6 V10 med 4 hjulsdrift är sådant som sticker ut lite lagom och samtidigt förgyller dagarna för dem som kör dem. Jag menar, tillbringar man många mil bakom ratten varje dag så är det ju givet att man önskar någon av dessa. Om grannen sedan är just svensk och avundsjuk av naturen och klagar över att man har råd att köra Merca, BMW eller Audi så gör ju inte det så mycket. För de flesta fattar nog inte att just ovan nämnda modeller är riktiga värstingar. Man kan ju alltid vara toffel och få bonuspoäng hos grannen genom att säga att det är en “vanlig” Merca, Audi eller BMW. Vad fattar han? Eller också ger man honom en åktur han aldrig glömmer och får honom att hålla tyst för alltid.

Vilka företag skall ha dessa bilar? Personligen tycker jag att företag som satsar framåt och går i bräschen för utveckling, teknik, IT, racing, konsultbolag, advokatfirmor, revisorer, samt alla egenföretagare skall ha dem. Våga sticka ut och synas börjar det bli dags för 2009. Vi kan ju inte fortsätta att kuvas och tryckas ned i detta “alla är vi lika mycket värda” land. Vi behöver killar och tjejer som syns, sticker ut och vågar vara annorlunda.
Om alla som har råd köper sig just dessa bilar så tror jag allt annat börjar rulla av sig själv sedan. Bensinbolagen går bra, försäkringsbolagen, serviceverkstäderna och inte minst biltillverkarna. Dessutom gynnas även däckstillverkare, polismyndigheter och åklagarmyndigheter. Underbart enkel lösning egentligen.

Själv skulle jag helst prioritera BMW M5. Är helt sjukt såld på tyskarna från Bayern. Den dagen jag har några kronor över byter jag genast bort Skoda RS mot BMW.

Vän av ordning förstår inte varför man skall ha en bil som gör över 300 km/h när man inte får köra så snabbt i vårt avlånga land. Och varför dessutom ha en bil som drar närmare 2 liter milen när politikerna snackar 0,5 dagarna i ända.
Men det är ju just därför. För att sticka ut och inte vara som alla andra. Bara vetskapen av att man kan köra i 300 km/h borde vara skäl nog. Grr, jag ryser…..

Till helgen gör jag något helt annat och något som jag ser mycket fram emot. Jag drar till Finland! Vad satan skall jag dit och göra. En massa tokiga fyllon som badar bastu och slåss med knivar medan de pratar i sina Nokior. Nja, riktigt så är det kanske inte, visst finns de som jag skrev ovan, men alla är ju inte sådana. En del kanske sysslar med annat, men jag har aldrig sett dem med egna ögon… haha.
Nej, det blir faktiskt lite motorcykelåka utav i helgen. Eller snarare ett endurotest som skall utföras. Skall ju bli så jädra kul så hälften vore nog. Längtar efter att få köra mig riktigt svett igen och gasa järnet med de nyaste, finaste endurohojarna på marknaden. Helt gratis!! Haha, hoppas det sved lite hos någon bitter avundsjuk jävel nu. ( Vet ju hur det är. Här i bygden sitter anspråkarna på led och bara väntar på min undergång. Och det roliga är att de lär få fortsätta att vänta!! )

Lite längre fram i vår så blir det väl lite mer testande utav i något varmare land, men det tar vi då. Nu gläds vi åt detta. Eller åtminstone gläds jag, dubbelt. Den ena glädjen för kicken det ger att köra mc och den andra glädjen för att några andra mår dåligt för min glädje.

Sist men inte minst så verkar ekonomin i världen fortfarande ha svårt att ta fart. Börsen tog glädjeskutt upp inledningsvis på det nya året, men har ramlat ned på minus igen. Varslen haglar tätt igen. Är det inte Telia och Volvo så är det ett gäng andra företag. Personligen tror jag dessutom att det värsta komma skall i februari när årsrapporterna sammanställs hos företagen.
Men efter regn kommer sol…… Synd om de företag som hunnit säga upp sin kompetenta personal den dagen det vänder igen. Då står de där och har svårt att finna duktigt folk som snabbt kan göra lönsamhet hos företagen. Men, men det är ju mot aktieägarna som företagsledarna skall rapportera och generera och då blir det så här.

Ha det! / Christer