God kväll.

Sitter här nu framför datorn och försöker göra ett seriöst arbete inför Bergsåkerloppet i V75 imorgon lördag. Men det är precis som det var när man gick i skolan. Svårt att koncentrera sig på det som borde göras och istället vandrar tankar iväg på tusen miljoner andra saker man drömmer om eller vill göra istället.
Ikväll har jag försökt läsa tidningar och allt möjligt på nätet om status på hästar inför morgonens tävling. Men allt annat känns mer lockande just nu. TV med Let´s Dance, uppdatera bloggen, fundera över kommande racesäsong, och varför man inte satsat helhjärtat på att köra rally istället!
Hmm, hur var det nu? Kunde man förbättra sina odds genom kunskap eller var allt redan förutbestämt? Var det sannolikhetsläran som var matematikens grundstenar eller var det Pythagoras sats? Eller var det statistik man skulle kunna? Hmm, funderar lite över integralkalkylerna som jag aldrig riktigt förstod. Men hade det med spel att göra?
Allt i världen bygger på matematik sägs det. Träden och dess grenars form har något med fi ( 1,61 ), inte pi ( 3,14 ) att göra. Romarna kunde detta precis som de lärda grekerna, men de finns ju inte kvar att rådgöra med idag. Att fråga kidsen of today är ju som att sopa huvudet i väggen och öhh, varrå, skiter väl ja i gubbjävel. Ja ska ju gejma Call of Duty å bli spelproffs i Vegas.
Men tanken är dock. Kan man använda intuition för att komma närmare det rätta svaret? Kanske. Saida kunde tydligen detta. Men matematiskt, går det att bevisa med någon formel och hur ser den då ut?
Om en viss häst har varit bra och stark de senaste loppen, vem säger att den skall fortsätta att vara det även imorgon? Hur vet man det? Med Vale Rossi är det ju lättare. För han är ju en superjävla talang på att köra hoj och har allt detta i blodet, men 1000 tals hästar som alla är bruna till färgen och käkar hö! Hmm, känns lite svårare.
Det enda man säkert vet är ju egentligen att nedräkningen börjar exakt i det ögonblicket man föds!!!

Ha en bra kväll / Christer