Hej.

Ser att Mats “Troubleman” Nilsson är klar för ytterligare körningar i Real Roadracing tävlingar på både Isle of Man och Irland. Skoj som attan. Han kommer att köra för team Black Horse Finance Racing tillsammans med teamchefen och ägaren Ian Lougher 8 gånger vinnare av TT. Kul för dig Mats och stort lycka till. 

Läser att varken SERT Suzuki eller Kawasaki France kommer att delta i EWC. Synd att dessa bägge fabriksteamen försvinner från endurance VM. Men i samma stund läser jag rykten om att cheferna Russel Benney i mitt gamla Phase One och Dominique Meliand från just SERT kan tänkas bilda team tillsammans. Hmm. Fransmän och engelsmän, hur kan ett sådant samarbete fungera? Dessutom två tidigare racerförare med mycket egna idéer. Ja, vi får se.
BMW har aviserat att de satsar krutet på SBKVM istället för endurance. 

Min gamle teamkamrat från just Phase One, Damian Cudlin ser ut att hamna i AMA SBK mästerskapet framöver. Är nog en bra serie där man även kan överleva ekonomiskt som förare om man bara gör skapliga resultat. 

Rachid Rachid, Mr Highsider, blir presschef för Scandinavian Openserien. Killen är bra och har många järn i elden och gör mycket för att föra RR sporten framåt i landet.

Annars är det som vanligt väldigt tyst i hela landet vad gäller racingen. Det är den årstiden när alla ritar planer för vad de vill, men inte har lyckats förverkliga detta till dags dato. Många kommer bli ledsna över att de inte kunnat förverkliga drömmarna och tvingas kasta in handduken. Kanske kommer någon notis om detta, eller också bryr de sig inte alls att rapportera detta. 
Andra lyckas tack vare hårt arbete, vilja och goda kontakter att förverkliga projekten.

I STCC kommer Karlskogakillen Thed Björk att tävla för Flashteamet och BMW. Tror det blir ett starkt team.

Om ca två veckor börjar mcmässan i Sthlm. Där får vi se lite nyheter för 2009. Men det återstår att se hur stor mässan blir i krisens tider. Grahns och Allright har dragit sig ur. Likaså Lelles. Detta är tråkigt men förståeligt samtidigt om eknomin börjar tryta. Mässor kostar pengar. Räknar man på olika sätt så blir mässan en belastning istället för intäkt på sikt. Bara företagets egen ledning bestämmer hur man vill se på det och vart i de ekonomiska posterna kredit eller debit skall hamna.

Ha det gott! / Christer