Hej.

Ja, hur gick gocarttävlingen`? Mm, det kunde ni räkna ut själva. Bra nyheter kommer alltid snabbt från den egna källan och dåliga tar längre tid. Det är bara i tidningsvärlden som det är precis tvärtom, men det har ju med kapitalismen att göra sedan tidigare.

Vi vann inte! Men vi kom tvåa jag och Terje. Och vi var i ledning någon gång. Men lite svartflagg, tappade skyddskragar mm gjorde att vi blev första förlorare. Over and out. Bättre än så blev det inte, men kul var det.

Vale Rossi, slutade totalt 12.e man i WRC från England. Mycket gott betyg till RR föraren som tillfälligt sadlade om och körde en WRC Ford Focus i mycket besvärliga förhållanden. Fränt värre…….

Snart är det dags för lite julmat och julbord och tillhörande ledighet. Det skall bli gott. Selma Spa och Konferens får stå för detta års lilla extra ledighet där det skall frossas och njutas av lite avkoppling.

Den ekonomiska krisen börjar göra sig gällande i motorsporten nu. Hondas F1 satsning dras in. Red Bull och Toyota kan stå på tur. Och detta är i de tyngsta serierna. Undrar hur det blir i andra klasser runt om i världen? Ändringar kommer nog att märkas.

Blackwater är ett entreprenadföretag i krigsverksamhet, eller säkerhetskonsulter i krig om man så vill istället. Det är ett privat amerikanskt företag med sin egen lilla armé av soldater att skicka ut runtom i världen. Företaget har den senaste teknologin, bästa vapnen och eget flyg och marinkår! En uppdragsgivare. Kongressen i USA.
Orsak till att köpa ett entreprenörsuppdrag istället för att skicka in statliga militära trupper är ju lite förenklat att det skrivs mindre om det sker något otäckt. Det är helt sonika bättre PR för The Greatest Country in the World USA när inte amerikansk soldater skjuter ihjäl oskyldiga mindre vetande. Att säkerhetstrupper som Blackwater gör det jobbet istället är ju bra. Dessutom så kan inte någon av dess anställda ställas till svars för sitt dödande. De råkar nämligen ha diplomatisk immunitet! De kan inte ställas till svars i Irak, USA eller någon annastans heller. Det värsta som kan hända om någon anställd i Blackwater tömmer ett magasin eller två ( som har hänt ett antal gånger i Irak ) är att vederbörande i sämsta fall får sparken och betala sin egen flygresa hem igen med de ca 7000 kr/ dag som de har i lön. Alltså. Skjut ihjäl ett trettiotal kvinnor och barn på ett torg. Säg att de utgjorde ett hot mot dig med dina överlägsna vapen och pansarfordon och du öppnade eld i självförsvar. No Worries.

USA är ett underbart land. De har allt…….. Mest av allt Dubbelmoral….
Men som vän av ordning så skall vi fortsätta att dyrka dem. För vi vet ju att vi är lakejer här i Sverige och bara väntar in allt gott som sker där. Det kommer ju alltid hit också. Hippies, droger, vapen, barnporr, maktgalna ledare och ekonomiska kriser.

Inte många av mina vänner konsumerar just nu. De bara sitter och sparar på slantarna för det råder lågkonjunktur. De jobbar fortfarande precis som de gjorde tidigare, men media har ju sagt att det är lågkonjunktur och då måste vi hålla i pengarna. De är säkert inte ensamma. Alla andra gör likadant och vips så kom lågkonjunkturen. Hur länge håller den i sig? Garanterat ända till folk börjar handla igen. Det är ju liksom så det funkar. Riksbanken visade väl tydligt att vi måste börja handla snabbt. De paniksänkte räntan med 1,75% för att just stimulera ekonomin.
Så ut och byt till nyare bilar, köp ny mc, byt dator, handla julklappar och unna dig något mysigt med din nära och kära. Då blir du glad, din familj och även kapitalismen.

Sista orden handlar som så ofta förr om datorer. Eller rättare sagt att datorer sällan fungerar när de skall.
Om alla andra saker man har runt omkring sig vore lika värdelösa som Microsofts operativsystem Windows så vore världen inte grann att leva i. Bilen skulle få startas om i tid och otid, mobilen låste sig under samtal, kärnkraftverken skenade, flygplanen störtade. Lyckligtvis är dessa andra avancerade produkter rätt så välgjorda från början och fungerar lyckligtvis i de flesta fall.
Men varför köper vi skiten från………., just det USA. Microsoft.
Min andra dator startar inte ens. “Vill du starta datorn i felsäkert läge” Ja. Allvarligt fel har inträffat. Datorn måste startas om. Och sådär håller det på i all evighet. Rock on vad skoj.
Nu vet jag inte vart jag skall vända mig för att köpa en ny, helst Apple. Men vart köper jag dessa och hur många av mina tidigare programvaror måste jag förkasta då de inte kan köras i Macen? Bokföringen? ( Spelar väl kanske mindre roll, just den 😉 ), Excel, Word, Google Earth, Mail. Fungerar dessa eller finns det liknande program för Apple, som inte kommer från Microsoft?

Ge mig tips ni som är intelligenta varelser och förstår mer än mig.

Ha det gott. / Christer