Hej på er.

BMW.s fabriksteam med förarna Xaus och Corser har gjort sin premiär på bana. Hojen kallas S1000 RR. Bägge förarna var tillfreds med den helt nya skapelsen för racing. Tror att detta kan bli ett farligt vapen i WSBK framöver.

Tom Sykes och Ben Spies har gjort sina premiärer i sitt nya team Yamaha Motor Italia. Första dagen ärvde de cyklarna från Haga och Corser för att sedan dag två köra de nya 09.orna som komma skall nästa säsong. Spies var endast någon 10-del från banrekordet!
Låter också som starka kort för säsongen 2009.

Aprilia med Max Biaggi väntar jag med spänning på att höra lite nyheter ifrån. Tippar honom som guldmedaljör 2009. Och ni som tror han är borträknad får nog räkna om igen. Glöm inte att han har samma folk med sig som han hade under sin storhetstid hos Aprilia och som då bidrog till 3 VM titlar! Är det någon som förstår denna supertalang så är det Apriliafolket. 
Håller tummarna.

Stiggy Motorsport har klart med Roberto Rolfo ( ex MotoGP ) och Leon Haslam för sitt WSBK team. Wow. Inga dåliga förare killen från småland skrapat ihop! 
Följer detta med stort intresse och lyckönskar naturligtvis teamet all framgång.

Hamilton vann F1 VM. 300m före mållinjen! Vad trött man kan bli. Ville gärna se Ferrari ta hem VM i år igen. Lite synd om Massa.

Barack Obama. 44.e presidenten i USA. 1.a mörkyade, trots att landet består till nästan hälften av sådana. Alltså mörkhyade människor. Skrämmande.. 
Men intressant att se vad han kan åstadkomma i dessa tider.

Rysslands President Medvedev höll sitt första tal till nationen och omvärlden igår. ( Passande ) Han var inte direkt imponerad av US and A och skyllde några konflikter i världen på just imperialismen från staterna, samt den ekonomiska kris som råder worldwide. Som avslutning passade han på att nämna att iskendermissiler skulle placeras ut kring Östersjön i syfte att försvara Rysslands suvernitet och som försvar mot Natos aggressiva inställning till Öst.
Spännande tycker jag. Och samtidigt lite tokigt. Att vi i Sverige länge har trott att det råder fred i världen och att det inte finns någon ondska kvar någonstans. 

Avslutningsvis så vann Sebastien Loeb sin 5.e raka VM titel i WRC och är därmed den främsta rallyföraren genom tiderna. Stort grattis till honom och naturligtvis hans kartläsare. 

Det var lite kortfattade nyheter.
/ Christer