Hej hej.

Grattis till Valentino “The Doctor” Rossi. Ännu en GP titel att prata om på äldre dagar.    Grattis även till Freddy Papunen och hans ProSbk titel. Gott mos att det blev så pass spännande och rafflande i finalen där det fanns tre kandidater och Freddy som hade sämst förutsättningar. Men, med vilja kan man vinna, vilket han gjorde. Sedan kom turen för hans del och gjorde att Hanson och Norrbaggen inte blev bättre än 4a och 5a. Detta bidrog till Freddys titel. Men som så många gånger förr. Det står inte i historieböckerna. Där minns man bara vinnarna och Freddy är en sådan. Grattis.

Nu återstår några tävlingar i MotoGP och WSBK och WSS. Sedan är det natten igen i 4 månader. Trist! Och ännu tristare är det att vi fortfarande inte vet vem som kommer att sända Moto GP i framtiden. 
  Dorna som äger rättigheterna till serien vill ju naturligtvis tjäna ännu mer pengar än de redan gör och auktionerar ut Moto GP till hugande spekulanter. Helt i sin ordning i ett kapitalistiskt samhälle. Men, jag vill kunna se världens i särklass häftigaste idrott även nästa år och därför önskar jag att Eurosport med sin gedigna erfarenhet utav sporten kan sända även då. Det värsta vore om någon pisskanal, typ Viasat Sport eller något annat skit som inte vi vanliga dödliga ser, köper rätten. Då kanske man missar möjligheten till att sitta i soffan och njuta. Usch.
  Ni såg ju hur det gick med F1 sändningarna då Bernie Ecclestone gjorde precis samma sak. TV4 orkade inte pröjsa de hundratals miljoner för att få rätten att sända F1 och istället hamnade sporten i Viasats paket med TV6 och Viasat Sport. Trist.

Nu säger säkert många utav er att man kan byta leverantör till Viasat om utbudet hamnar där. Det kan man. Men sedan då. Nästa år. Året därefter. Vill man låsa upp sig och byta sin utrustning varje år och krångla. Nej, men i framtiden kanske man ska göra det. Eller bli helt webbaserad och klättra upp på taket och slänga iväg parabolen och förlita sig till bredband. Beep, ett krux om man bor på landet. Då är det långt till basstationerna och signaler kan inte sändas långa avstånd vilket gör att man inte kan se TV eller annat fränt via nätet. Pust och stön. Man får lida för att man väljer att bo utanför asfalten och betongen. 
  Fåglars kvitter och den friska doften från naturen har sitt pris. Skitig bil jämt, inga bredbandsmöjligheter och långt till affären. Ja, just det. Även dålig eller obefintlig täckning hos vissa av mobiloperatörerna.

I USA strider fortfarande kongressen om man skall godkänna den av regeringen utspikade räddningsplanen för landet och landets finansinstitut, eller om man skall förkasta den. Det är inte helt lätt för jänkarna. Pest eller kolera. Låt landet fortsätta befinna sig i den nedåtgående spiralen med ännu dystrare framtid eller låt staten rädda de dåligt skötta bankerna med skattemedel. Här kommer ironin. Väljer de att rädda banker och finansinstitut med skattemedel så går de till att bli kommunister i ett svep. Där gör det nog lite ont. Kommunister är ju Ryssar och Kineser och de är ju fiender och mindre vetande människor. Vi i USA är ju vackrast, bäst, snyggast och smartast. Mmm, hur kunde det gå så snett? Var det kanske GREED, girigheten hos de som redan tjänar mycket som ville ha mer till vilket pris som helst och till vilka risker som helst? Ligger nog mycket i den tesen.

Läste att stjärnan Andreas Jonsson. Speedway föraren alltså. En av våra främsta. Han bojkottar landslaget och Svemo nästa år. Varför? Jo då. Därför att han fått böta för att han inte körde en finaltävling på grund av säkerheten. Alltså. Jag förtydligar. Andreas tyckte att banan inte var säker nog och avstod att köra. Då fick han först böter av tävlingsledningen på plats och senare även av Svenska Motorcykelförbundet SVEMO. Öhh, nu har folk gått omkring med en svart sopsäck över huvudet igen. Har mängder av folk missat den senaste tidens svåra olyckor i Speedway och att säkerheten skall komma främst? Ja, det har de tydligen gjort då de gör som de gör mot Andreas. Själv är jag inte det minsta förvånad över händelsen. Har varit med i branschen och vet hur mörkt det är där och hur många som just springer omkring med soppåsar över huvudet mest hela livet.
Mina ord är till Andreas. Bra gjort! Stå på dig och be alla andra sopor och nollor som inte vågade följa ditt initiativ dra åt helvete. 

Nu blev det lite mycket igen. Inte ord, men mindre positiva känslor. Det är dock skönt att detta är mitt forum där jag skriver precis om det som brinner i mitt hjärta för stunden. 

I framtiden vill jag köra Super Moto. I Sverige Supermotard kallat. Det ser ballt ut och är en ny utmaning för mig. Bäst vill jag ju bli även i det förstås. Om nu inte något motorcykelförbund eller tävlingsledare eller domare eller konkurenter har andra planer………

Ha det gott tills vi hörs snart igen.

Puss o kram / Christer

Blog Image