Hej å Hå!

Nu börjar det bli riktigt spännande i den svenska ProSuperbike serien. Det finns tre kandidater som kan vinna mästerskapet som avgörs om 1,5 veckor på Mantorp.
Kawaföraren Freddy Papunen som kör bra som attan, men som inte kan konkurrera med sina Pirellidäck mot fältets väl fungerande Dunlops. Han är alltid snabb och kan sätta enstaka snabba varv. Problemet blir att det inte räcker till under en racedistans, även om distansen bara är ca 18 minuter! I mina ögon är det katastrof! Att däck inte kan fungera tillfredsställande ens i dessa få minuter. I endurance VM kör man alltid pass på ca 1,0h innan man byter och visst händer det även här att däcken inte håller för hela passet, men oftast skapligt iaf.
Freddy ligger trea i tabellen och för att han skall vinna totalt så måste han vinna finalen medan hans framförvarande kombatanter kraschar eller knappt tar några poäng.

Jan Hansson. Ledde större delen av säsongen med sin Suzuki, men efter förra deltävlingen i Norge och Våler så ligger han nu 5 poäng efter ledaren. Det betyder att Hansson måste vinna medan tabelledaren inte får bli bättre än trea. Typ. Andra kombinationer kan också förekomma, men Suzuki måste vara några platser före Yamaha om detta skall lyckas för Hanssons del. Han är en rutinerad räv med sina 40 år fyllda och sin stora internationella erfarenhet. Samtidigt har han kraschat några gånger under kval på sistone, vilket kan visa att inte heller han är omänsklig. Tror dock att hans rutin är till hans fördel.

Norvald Haaland, Norge och Yamaha. Leder tabellen. Har kört starkt på sistone och är även han en rutinerad kille. Alltså står det mellan Yamaha, Suzuki och Kawasaki i Sveriges sk förnämsta racingserie.
Nu undrar säker de flesta utav er vem och vilket märke jag håller på?
Mmm, tre olika fabrikat. Tre olika personligheter. Hmm, Haaland känner jag inte personligen, men han verkar reko. Hansson och Papunen känner jag mer och här är det lite ungdom mot erfarenhet. Det känns som alla tre är värdiga segerkandidater till titeln, men om jag måste ha någon och satsa mina sista surt förvärvade pengar på, så blir det Hansson.

Är jag pigg nog på söndag om en och en halv vecka drar jag nog till Mantorp för att beskåda spektaklet och få knalla omkring bland alla brats och kotlettfrisyr prydda wannabees. Alltid träffar man någon trevlig vän att prata med som man inte sett på ett tag och kanske erbjuds spännande racing utan rödflagg eller safetycar!

Ha det gott! / Christer