Hej.

När hösten slog till med full kraft! Från att ha varit riktigt varmt och skönt en period så slog verkligheten ner som en bomb. Blåst, skurar och rejält med regn tillsammans med en nästan 20 gradig temperatursänkning är bara så mycket höst det kan bli. Usch och fy.
Men för att överleva måste man blicka framåt. Vilka ljusglimtar syns på himlen framöver?

Mer testande med BIKE är positivt. Troligtvis någon mer tävling i ERF med Proact känns också grymt inspirerande. Samt många goa söndagar i soffan till Eurosport med GP och SBK. Så lite glädjeämnen finns kvar.

Tragiska avdelningen:

Mycket tråkigt att K2 berget skördade ett stort antal offer i helgen då 11 klättrare omkom. Genast höjdes röster om förbud mot klättring mm. Det är dock så jävla sjukt uttalande så jag spyr. Jävla kommunistsätt att se på saker som skiljer och kan vara farligt. Förbud är sällan bra lösningar. De som sysslar med extremsporter vet oftast vilka risker det innebär och de gör det av fri vilja. Låt dem fortsätta för att få dem att må bra i sina liv och ni förbudsmänniskor, skaffa er ett liv istället!

Craig Jones 23 år från England. RIP. Vila i frid.
Han omkom tragiskt efter olyckan som skedde på Brands Hatch och Supersport VM tävlingen i helgen som var. Kanade omkull och blev olyckligtvis påkörd rakt över huvudet av efterföljande förare som inte kunde undvika honom. Han flögs direkt med helikopter till sjukhus där han först återfick medvetandet under kvällen, men senare avled pga de svåra skallskador han ådragit sig.

Blandat:

Iron Maiden på Ullevi. Nästan 57000 personer. Alla likasinnade hårdrockare. Underbara sommarkväll och en grym spelning. Kan bara njuta och beundra gubbarna i bandet som fortsätter att leverera och spela skön musik.

Boden med dess fortifikationer och Aeroseum. Två förträffliga militärhistoriska sevärdheter i vårt avlånga land som jag har besökt.
   Aeroseum ligger i Säve, strax intill Göteborg City Airport och är ett gigantiskt bergrum som numera är museum. Tidigare under kallakriget satt där piloter i jaktplan skyddade av massivt berg och var startklara ifall vårt land skulle attackeras. Spännande att se och höra historien om denna plats och uppgiften den hade. Helt klart värt ett besök.
   Boden, vår mest befästa stad i landet tillsammans med Sthlm och Karlsborg.
Här skulle fienden stoppas från att invadera Sverige till fots när den kom nordost ifrån. För det är alltid Sovjet eller Ryssland som setts som vår största fiende, inte skenheliga jänkare eller andra vänligt sinnade väststater.
Hur som helst så finns i Boden fyra stora fästningar, varav ett är öppet för allmänheten där man får höra historien om Bodens strategiska plats och dess uppgift i krigssituation. Som mest fanns 11 regementen i lilla Boden! Det talar för vilken viktig roll denna lilla stad haft för försvaret i norr.
Den sista fästningen som stängdes och gick ur försvaret och idag är museum, gjorde det så sent som 1999. Fram till dess pågick viss verksamhet i berget. De övriga fästningarna är tyvärr plomberade och stängda för oss intresserade.

Ha nu en bra vecka och ta hand om er.
Mvh
Christer Miinin