Trevlig fortsättning på sommaren.

Eller nu har det väl vänt? Blir inte dagarna allt kortare nu igen? Jo så är det!

Hoppas midsommar varit bra. Regn och skurar har väl dominerat vårt avlånga lands väder. Men de flesta av er har säkert inte märkt av det i ert glada tillstånd. För jag hoppas att så är fallet. Att ni haft det bra menar jag.
Själv käkade vi lite mat hos mina föräldrar. Sedan blev det 20 mila tripp på V-stromen på kvällen. Lite asfalt, mycket grus och det mesta på vägar som aldrig tidigare körts på. Kompisen med sin KTM Adventure fann även han denna kväl trevlig.
Idag har jag hejat på Stoner i MotoGp. Kanske hjälpte det honom att vinna i fin stil. Hoppas teamet är på G nu och kan matcha Rossiteamet framöver så vi får följa en spännande fortsättning på serien.

Var med och testade lite “Streetfighters” med BIKE häromdagen. Som vanligt trevliga killar. Magnus (´Mr big Boss ), Matti Tepsa ( stuntkillen ), Niklas Carle, Morten Brooks ( BIKE Norge ) och Klavs Lyngfeldt ( BIKE Danmark ).
Roliga buscyklar att ha och göra med och skapliga prestanda på dem alla.
Det var lite engelskt, italienskt och japanskt med i leken och vem som vann får ni som vanligt läsa i tidningen framöver.

Till min stora glädje verkar “FRA lagen” inte ha passerat förbi allmänheten utan de flestas vetskap. En hel del ilskna artiklar har jag läst i tidningar de senaste dagarna och i princip alla är väl av samma åsikt som jag själv. “Vad i hela helvete är det som händer med demokratin?”
Kanske återspeglas världsbilden av fotbollsmatchen mellan Sverige – Ryssland.
Svenskarna, trötta, lama och saknar visioner och framåtanda. Ryssarna fulla av optimism, glädje, jävlaranamma och enorm kämpa glädje.
Så ser det väl ut i de olika samhällsbilderna också. Vi i Sverige har anpassat oss mer och mer till övervakning, regler och införande av avgifter, skatter och finner oss alltmer i att inte ha kvar välfärden som den var tidigare. Helt enkelt resignerat. Vi har inte någon större tilltro till vad som komma skall utan allt är bara som det är.
Ryssarna däremot har lämnat det gamla kommunistsamhället bakom sig och blickar framåt. Ekonomin blomstrar och staten visar gång på gång att de har ambitioner att återigen bli den stormakt den en gång var. Folk lever friare, har mer pengar och ser något nytt och trevligt med framtiden.

Det börjar nog bli dags att byta ut våra gamla propaganda skolböcker där vi lärde oss att vi var bäst och att vi var en stormakt en gång i tiden. Typ 1000 år sedan. Idag är vi nog på god väg att distanseras av de flesta länder som vi skrattade åt i skolan.

Slutligen. Mr Pjotr Gjusin var mannen som förde befälet på U-137 den ödesdigra natten när u-båten av Whiskeyklass med kapacitet att bära kärnvapen, råkade få fel på navigeringssystemet till havs och hamna utanför Karlskrona och vår marina militärbas. Kanske värdelöst vetande men för mig var det i alla fall något som jag kommer ihåg från året 1981.
Andra kanske minns att fegisen hette Palme och att det var han som styrde Sverige då? Eller var det Feldt, Ullsten? Inte en blekaste aning. Då var jag bara 10 år gammal och lyckligt ovetande om parasitismen som styr vårt land. Lekte fortfarande cowboy och indian och cyklade på bakhjulet och trodde att alla levde i symbios och harmoni.

Ha det gott.
/ Christer