Hej!

Valencia och tredje SBK VM tävlingen kördes i helgen. Spännande racing som vanligt och härligt att se “gamlingarna” sprudla av vilja för att vinna. Precis som Biaggi satsade i Australien, så ville inte Carlos Checha vara sämre på hemmaplan. Med full attack in i sista böj på sista varvet från andra plats. Bromsar sent, touchar ihop med ledaren Max Neukirchner och bägge kraschar. Checha får upp hojen och tar sig i mål som femte man. Max bryter nyckelbenet! Racing på högsta nivå!
Min idol Biaggi tycker jag gjorde heroisk insats som vanligt. Trots sin fortfarande inte läkta brutna vänsterarm fullföljde han bägge heaten. I första utan poäng då han vid ett flertal tillfällen saknade kraft för att orka frikoppla och växla ned i tid, vilket resulterade i att han missade spår och ibland även hela banan. I det andra heatet kom han i mål på åttånde plats. Starkt jobbat av “den Romerska kejsaren”.

Filip Backlund gjorde debut i Superstock cupen som går tillsammans med VM. Han kvalade på 22.a plats och kom i mål på 17.e. Inte så illa. Han klagade på chassieproblem. ( Ps, gör inte det för ofta Filip. Ljug istället och säg att det är du som är värdelös. Det är mer politiskt korrekt i denna värld där pengar styr. )

Min vän Mats Nilsson är äntligen klar för Isle of Man! Han kommer att tävla i samma team som självaste John Mc Guiness.! Fett! Är helt övertygad om att han kommer göra bra resultat. Vilja och målmedvetenhet är hans varumärken.
Dessvärre blir det ingen satsning i NEC enduranceserie säsongen 2008 med team Troubleman. Det har inte med Mats satsning på Isle of Man att göra, utan snarare att den tredje föraren hoppat av projektet på ett osnyggt sätt. Tråkigt men samtidigt inte överraskande för det är ju fortfarande racingbranschen vi pratar om och den är sjuuukkk!!

För egen del känns det väl lite tråkigt att inte kunna förnedra mina medtävlare på banan och köra ifrån dem!
Har dock en del andra planer framöver. Så en hel del motorcykelåka räknar jag ändå med att köra. Fan, om inte annat på landsvägen…….

Läste även att Kenneth Lodnert, Svemorepresentant som varit besiktningsman och diverse annat och synts i racingdepåerna ända sedan jag gjorde debut 1998, har lämnat in sin avskedsansökan. Han har också tröttnat på allt som sker i negativ bemärkelse. Förstår honom. Om du läser detta Kenneth så vill jag personligen tacka dig för det du gjort för sporten! Att du dessutom varit en trevlig person privat att umgås med är ett stort plus. TACK! Varma kramar och hälsningar…..

I övrigt händer väl inte så mycket. Sitter mest och rullar tummar och inväntar domedagen….. Borde väl inte vara så långt borta nu……..
Typ, Ryssland skall öka sin försvarsbudget med 250% till 2015. Köper plan och vapen som aldrig förr. Jänkarna har nada koll på sin ekonomi och vet inte vem de skall kunna fortsätta lura framöver för att dölja det på något vis.
Dollarn rasar. Oljan sinar. Opecländerna med flera andra vill börja handla med Euro istället på oljebörsen. Sitter Bush och hans goa killar och tillåter detta? Knappast va! Då skulle dollares falla ännu friare och bli en bananvaluta som exempelvis den kommunistiska kronan. Skulle tänka mig att både Iran, Indien, Saudien, Kina skulle få erbjudanden om den “fria demokratin från väst” är det bästa för deras länder.
Ja, ja. Får väl stänga av huvudet en stund till och istället se om jag hinner byta till andra däck på min DR innan jag skall iväg och jobba igen. Är nog det bästa…. Göra som de flesta utav oss. Bara knalla omkring genom livet utan att reflektera alltför mycker över något överhuvudtaget. Och blir det för jobbigt så byter vi bara kanal eller sätter på en film.

Sist men inte minst har jag hittat min drömhoj! En KTM Adventure 990. Så fruktansvärt ball. Duger nog för det mesta man kan tänka sig. Sladda grusvägar i motorvägsfart. Upptäcka stigar man inte trodde ledde någonstans. Ta en dagstur till Mo i Rana 120 mil bort för en kopp kaffe och sedan hem igen, utan att ha bortdomnade armar, fingrar och ömmande bak. En och annan bakhjulsåkning borde den även kunna erbjuda sin förare.

Ha det gott o sköt om er!

Ciao / Christer