Hej på er.

Dags att skriva några rader på svenska igen så jag inte missar er fans som föredrar det svenska språket före det internationella.
Jag surfade precis runt på diverse racingsidor. Både förares och seriers. På förarsidorna händer inte värst mycket som vanligt. Endast ett fåtal svenska förare uppdaterar och informerar omvärlden om vad som sker. Inget nytt där alltså!
Internationellt sett kan det fungera bättre. Framförallt om vi snackar VM killar. Fast å andra sidan har de väl råd med att ha någon som sköter den servicen för dem. Biaggi är väl en av få som sköter skrifterna på sin sida www.max-biaggi.com på egen hand. Synd att inte fler gillar att vara verbala och informativa när vi väl har detta suveräna medium internet. Det är ju trots allt gratis PR, nästan gratis iaf. Och fördelen med egen sida är att man kan beskriva sitt eget universum, betraktat från sitt eget perspektiv och liv!

En tanke som slog mig när jag bläddrade igenom startlistan i den tyska serien IDM var att det fanns 5 norskar, 5 danskar och 2 finnar anmälda till säsongen i SBK. Hur många svennar? Nada förstås!! Vi är väl några märkligt självgoda dårar som skall envisas med att vara på hemmaplan och leka i vår egen sandlåda som vi känner vartenda gruskorn i…… Eller finns andra anledningar? Jag kan misstänka det. Ekonomi är väl en faktor. Men då kvarstår frågan. Varför är våra grannar representerade? Är de rikare? Bättre? Mer nyfikna? Villigare att ta för sig? Kanske en kombination av allt? Troligtvis!

Visst kan det tyckas att vi har ett bra mästerskap i Sverige med ProSuperbike och STCC med TV och allt. Men vad fan! Hur ballt är det med Knutstorp osv. Gokartbanor där man kör på 2 ans och 3 ans växel nästan hela varvet runt.
Billigare är det väl knappast heller att tävla i den serien än IDM. Jo, kanske resmässigt, men det är väl också det ända.

Jag blir inte klok i alla fall på detta. Kanske är jag den enda som vill ut internationellt och tävla och därför skiljer mig från alla andra, men jag tror inte det. Jimmy L, Jan H med flera har provat på men åter hamnat hemma. Tror inte att de längtat hem till Sverige så in i bomben så att de tackat nej till fortsatt körning utomlands. Snarare måste det väl vara problemet med att finna partners och finansiärer som accepterar beslutet att köra utomsockens. Mina lokala sponsorer har inte haft vinning utav att jag kör runt på Suzuka i Japan, Le Mans i Frankrike osv, vilket grusat mitt maskineri något. Men drömmen lever fortfarande kvar……… Och drömmar är till för att förverkligas.!

Tack för nu och ha det gott.

Mvh
Christer
Blog Image