Hej!

Världen är på väg mot recession. Aktiemarknaden i Sverige har tappat -14% hittills i år! Idag rasar världens alla börser stort. USA är boven och ingen litar längre till vad banker och finansinstitut har sagt tidigare. Det känns som dessa bolag har blåst upp en gigantisk bubbla ( igen ) och nu håller den på att spricka. Banker och försäkringsbolag skriver ned gigantiska summor i sina bokslut. Hundratals miljarder, just det miljarder och inte miljoner blir helt plötsligt noll och ingenting.
De senaste åren har USAs ekonomi försökt hänga med i den takt som den absolut inte har klarat av och det verkar var följderna av detta vi ser nu. Eller sanningen hinner alltid ikapp en. Kreditinstituten tar hårda smällar nu och folk blir av med hus, bilar och andra tillgångar som de egentligen inte skulle haft råd med ens från första början, men som bankerna gladeligen lånade ut till för att just fortsätta blåsa liv i den bubbla som det var.
Ja, vem fan skall man lita på i livet?
Inte är det staten. Det är bara förklädd Cosa Nostra ( maffia ). Regler och politik som bara gynnar dem själva som sitter vid makten och har det bra. Några patetiska lögner om nollvisioner ena dagen, klimatförändringar andra dagen och a-kassereformer tredje.
Inte är det banker, finansiella rådgivare. För deras syfte är att tjäna pengar till sina företag och det gör de genom att vilseleda oss vanliga människor från de klokaste placeringarna. För då skulle de själva inte tjäna på oss.
Inte är det chefer på företaget där du jobbar. Blir du för duktig blir du ett hot mot dennes position och därmed ett hot för den framtida existensen för chefen. Och då är det bättre att göra sig av med dig istället!
Inte är det polisväsendet. De kör sitt race och mörkar allt de gör för allmänheten. Att dessutom satsa resurser på fel saker som exempelvis trafikövervakning istället för att vakna upp och inse att hela samhället håller på att krackelera och närma sig avgrunden är rätt intressant.

Så med ovan skrivna ord vill jag bara upplysa er om det som i verkligheten sker, men inte göra er oroliga eller tappa tron till mänskligheten. Istället blickar vi alla framåt och inser att det är vi och endast vi som själva kan påverka situationen!!
Med lite racing kan man sprida glädje exempelvis. Framgång föder framgång och ju fler som är med och desto bättre resultat som erhålls desto större blir framgångsspiralen.

Over and out!
Christer

Blog Image