Hej på er.

Länge har ovissheten varit gnagande i sinnet. Men nu kom äntligen beskedet. Eftersom säsongen 2007 blev ett riktigt skitår så är inte heller detta något att höja ögonbrynen för. En förlust i ett aktiespel. Sker dagligen. Men just detta sker inte så ofta på Stockholmsbörsen. Gruv och prospekteringsföretaget Scanmining med 110 personer anställda har konkursat! Länge har man vetat om den katastrofala likviditeten, men på något sätt har det alltid löst sig för Bolaget. Dock kom katastrofen i höstas när den största gruvan inte innehöll så mycket metaller som de räknat med från början. Bankerna stoppade mer utlåning och aktieägarna vägrade skjuta till mer kapital. En lösning seglade upp en sväng. Bolaget Lappland Goldminers visade intresse för resterna av bolaget och en överenskommelse skapades. För oss aktieägare tändes ett sista hopp för att inte förlora alla våra pengar.
Idag kom beskedet att överenskommelsen sprack mellan de bägge bolagen och en konkursansökan har lämnats in. Alltså i klarspråk. Företaget Scanmining saknar likvida medel för att kunna betala räkningar och löner och lån. Vi aktiespekulanter som trott oss göra en hacka i detta Bolag drog nitlotten. Den största av dem alla! 100 blir 0. Många förluster har jag gjort sedan jag började arbeta med aktier i slutet av 1998, men det är första gången jag förlorar hela insatsen.
Men än en gång säger jag. Det som inte dödar det härdar. Nu är det bara att förvalta de övriga pengar som finns på tradingkontot väl och se till att de jobbar upp denna förlust och i framtiden förser mig med än mer kapital. Så är det bara.
Jag ser detta som ett av mina “bidragssystem” då jag som enskild näringsidkare saknar A-kassa eller andra bidrag från samhället för att överleva. Ibland känns det tungt att ha valt denna väg att gå, som en dag som denna, men i det stora hela känner jag mig så otroligt mycket friare som individ. Jag har valt att försörja mig själv på egna meriter och kommer fortsätta försöka överleva på den vägen.
Alltid lär man sig något…… Om inte annat så har jag fått förståelse för att en löning inte per automatik ramlar in på ett konto den 20 eller 25.

By the way. Just nu är verkstadskoncernen Partnertech otroligt lågt värderad. Står för stunden i 38 kr. För 6 månader sedan stod den i över 120 kr. Ekonomin är ok, produktsortimentet ser bra ut. VD.n har avgått och ersätts med ny inom kort. Så en viss potential borde finnas här. Har redan köpt en hyfsad post på 45 kr och lurar på att köpa lite mer.
PA Rescourses sysslar med olja och prospektering. De hittar alltmer olja i sina fält runtom i världen och vad jag tror så kommer nog oljepriset stanna på rätt dyra nivåer framöver. Vilket borde göra att även PAR borde ha viss potential för att stiga. Står idag i 56 kr. Riktvärden som satts av analytiker säger ca 90 krs värde.
Morphic, Nokia, C2Sat, LME, Cybercom, OMX, Viking Mineral, är några andra bolag jag följer med spänt intresse dagligen.

Sköt om er !
/ Christer