God morgon.

Nu har det 7 veckor långa teststoppet börjat i MotoGP. Teamen får inte testa under denna period och det betyder i alla fall för förarna en efterlängtad semester. Sedan i Januari börjar jobbet igen och alla förberedelser inför kommande säsong där alla vill vinna och bli världsmästare. Ja, jag utgår i alla fall från att alla har den inställningen att just de är bäst! Så är tävlingsmänniskor funtade. Vem som i slutändan sedan vinner återstår att se.

Läste även att det testas för fullt Over there på andra sidan Atlanten. Team Suzuki US med förarna Mat Mladin och Ben Spies har fått en ny huvudsponsor från Las Vegas. Ytterligare ett aggressivt energidryckesföretag som heter RockStar. Ni vet väl även att Monster också är ett sådant och att även de satsar hårt på motorsport. Hur som helst så har testerna gått bra för Mladin och Spies med deras team Rockstar Makita Yoshimura Suzuki. Bägge dessa killar får väl räknas som favoriter även nästa säsong. De har dominerat stort de senaste säsongerna och verkar ha bra material.
Vidare kan noteras att den gamla vingelpellen Ben Bostrom hamnar hos Graves Yamaha i Pro Honda Oils Supersportserien. Märkliga titelnamn, men money talks och gynnar det sporten och utövarna kan både köra hoj och tjäna pengar på det de gör så får det gärna heta vad fan som helst anser jag.

Troy Bayliss har lagt benen över den nya 1198cc Duccen och direkt var han snabbast i Qatar. Om det berodde på den 200cc större motorn eller om Troy var hungrigast vet vi inte just nu. Men det kommer bli spännande och se hur bröderna Flammini skall reglera reglementet under säsongen så att inte serien förstörs igen, men ändå i smyg kan gynna deras favoriter ( Ducati, Pirelli, Alfa, Fiat mfl ).
Max Biaggi har fortfarande inte gjort någon debut på sin nya hoj Ducati 1098. Skall bli spännande och följa hans väg denna säsongen. Han kör i ett privatteam, är ingen fabriksförare längre, men jag har ändå känslan av att han av någon anledning kommer få bra material och pengar…… Vore skoj om han rörde om i grytan och gjorde som Pierfrancesco Chili. Chili fick bra support från Ducati till sin privata satsning ända tills han körde ifrån fabrikarna och ledde VM. Med den gamla 998! Fabrikarna körde förståss 999 och Chili förfogade över en sådan även han, men han var ärlig och tyckte den var skit. Vips! Plötsligt rasade motorer och tillförlitligheten blev katastrofal för Chili. Han rasade i tabellen och ordningen var återställd. Money talks igen…. Fan, det är ju underbart. Makt, ära, pengar och du styr världen. Kolla in goa killen Putin. Vinner ju valet rätt enkelt. Valresultat i Tjetjenien är 99,6% till Putins fördel…. Hmm, krigade inte Putin med just det landet och gör fortfarande förresten, fast numera i smyg precis som jänkarna är proffs på. Utbildar gangsters lokalt i landet, förser dem med vapen och pengar och får helt plötsligt legitimitet hemma. Det är Makt!

Min egen abstinens börjar blir överjävlig. Har inte kört hoj sedan Boldor i September. Inte ens enduro. Hojen står med dubbdäck på och väntar på att sjöarna skall frysa till och marken hårdna i skogarna. Vill ut och gasa!

Måste bara nämna att Fotbollshallen hemma i Degerfors brann ned natten till igår. Ingen stor grej om det varit någon annastans eller om det varit en annan byggnad. Men nu var det FOTBOLLSHALLEN!!! Fattar ni! FOTBOLL! Nu visas reportage på TV, radio, media, Webben mm om denna katastrof. 5 miljoner svälter i Afrika varje månad, skiter väl vi i, men för satan våran Fotbollshall!! En mängd fotbollar brann upp, något fotbollsmål, lite träningskläder och någon videokamera, samt lite golv att springa på. Nej men, fy, vilken katastrof. Stackars satar och det är nog frågan för om det inte utlyses nationell landssorg i byn Degerfors, åtminstone några veckor framöver.
Ni som inte hört låten “SPÖKSTAD” av Gangesterfabriken tidigare. Lyssna på den! Den är klockren och råkar beskriva just Degerfors med mycket målande beskrivning. Killen som skrev låten var från Degerfors. Just det. Var. Numera besöker han sällan detta för många paradis på jorden. Cool kille!

Nu öppnar börsen. Vi hörs senare.

/ Christer