God kväll!

Skall snart ut och köra ett nattpass i taxin och kommer med all sannolikhet att lyssna på en hel del musik. Fast naturligtvis inte det som spelas på radion. För det är ju inte riktigt min typ av välbehag för trummhinnorna. Nej, det blir nog mera sådant som sällan spelas på radion, fast ofta i CD spelaren.
Här kommer även de främsta musikbanden………….

Nr 5: QUEENSRYCHE: Skön lite rockig musik. Mot hårdrockshållet till och mycket sköna gitarrer. Texterna är förstås tankefulla då de betyder mycket i en låt.
Favoritlåtar: “Suite Sister Mary”, “Someone else”, “Anybody listening”

Nr 4: W.A.S.P.: Blackie Lawless, rått kött, blod och “I wanna be somebody” är nog vad de flesta förknippar WASP med. Visst var den skivan deras stora genombrott, men det finns en uppsjö av senare bra skivor med gruppen. Favoritlåtar är de djupa och melodiösa “The Idol” och “The great missconsception of me”

Nr 3: ACCEPT: Det tyska hårdrocksbandet som slog igenom stort i början på 80-talet med skivan “Balls to the wall” Udo Dirkschneider, sångaren och låtskrivaren var tidigt ute med kritiska texter mot en sjuk värld och människors orättvisor. Rösten som Udo har går inte att ersätta. Antingen gillar man den hesa, grova rösten eller också går den inte hem alls. Favoritlåtar: “Fight it Back”, “Losing more than you ever had”, “Feelings”

Nr 2: THÅSTRÖM: Allt som denne underbara Joakim Thåström har skrivit eller varit delaktig i har blivit kult. Han är en grovt underskattad person i vårt land. Hans udda karaktär har kanske gjort att han inte blommat ut som ex Per Gessle. Men Thåström är miltals bättre än Gessle. Tiden från Ebba Grön, Imperiet, Peace Love and Pitbulls är alla något olika i stil. Men bakom varje stil finns det djupa och beskrivande i låtarna. Favoritlåtar: “Mental Istid”, “Fred”, “När vodkan gjort oss vackra”, “Jag är en idiot”, “Staten och kapitalet”, “Religion”

Nr 1: RAMMSTEIN: Givna vinnare i denna tävling!! Tyska heavybandet som kan provocera! I deras texter, i deras videos, och även under livekonserter. Fantastiska artister. Det djup som fängslar en när man lyssnar till deras tunga hårda musik är enorm. Man hamnar i en annan dimension. Sångaren Till Lindemann med sin grova tyska röst är extrem. Texterna de skriver är 100%. Inget tjafsigt fjantigt Britney Spears popmusiksblä om kärlek och frid på jorden. Här beskrivs den bittra verklighet vi lever i rakt av. Deras videos till låtarna är inte heller någon försköning av livet. De får mycket kritik för att de är äckliga eller råa, men som de själva säger, “vilken skön värld lever vi i?”
Favoritlåtar: “Rammstein”, “Wollt ihr das bett in flammen sehen”, “Mutter”, “Mann gegen Mann”, “Zerstöhren”, “Stein um stein”, “Ohne dich”

Ha en underbart trevlig helg och ta vara på er allesammans.

Mit herzliche grussen / Christer

Blog Image