Hej å hå!

Vilka är de främsta racerförarna inom RoadRacing? Ja, vi får väl se om jag kan skapa en lista över dem här på min blogg.

Giancarlo Falappa är första namnet som måste vara med på min lista. Han startar som nr 5. Varför Falappa? Jo, han var en hårding från Italien som aldrig någonsin tvekade att ge precis allt och lite till för att vinna. Ofta blev det lite för hård satsning och han stöp innan han nådde målet. Men han införde stående wheelies inom RR sporten och publiken dyrkade honom. Under hans karriär kraschade han även två gånger så våldsamt att han dödförklarades!! Men återfick livet igen efter återupplivningsförsök. Idag är han livstidsanställd inom Ducati Corse och åker runt på tävlingar och bara visar upp sig! En sann hjälte!

Daihiro Kato. 250 världsmästare som tyvärr omkom på Suzuka 2004. Mycket talangfull kille som var helt fenomenal i torrt väglag. Spåddes bli nya Rossi, men dessvärre ville ödet annat.

Eddie Lawson. 4 ggr VM 500cc mästare! En amerikan som var så underbar på att köra motorcykel mjukt! Det såg ut som det gick långsamt när man beskådade honom. Sällan feta sladdar och wobbel, utan endast mjuka fina linjer och fullständig kontroll i allt han gjorde. Han tog 3 VM titlar med Yamaha och pressen skrev att han var bäst bara för att han körde den bästa hojen. Så året efter, 89, gick han till den då ansedda sämsta hojen Honda och vann direkt VM även med den och tystade alla kritiker. Bland annat rivalen Wayne Gardner som hade kört hela sin karriär på Honda.

Valentino Rossi. Han är nr 2 på listan och måste förstås vara med. Han har vunnit VM i alla klasser han kört. 125, 250, 500, 1000cc. Totalt 7 VM titlar! Nu behöver han bara vinna med 800cc också. Vad säger man om killen? Han har talang så det räcker och blir över. Han har växt upp i depån. Pappa var racerförare och han hade rätta kontakterna redan från början.
Så vem är den främsta racerföraren av dem alla?? Mmm, snart får ni se. Han är Italienare även han. Det skulle kunna vara 15 faldige Giacimmo Agostino, men tyvärr inte. Det är nämligen…………

Massimilliano Biaggi. 4 faldig 250cc VM. Varför är han bäst? Helt enkelt för att han också har en gudabenådad körstil. Det finns ingen förare i modern tid som kan köra hoj som honom. Ska man lära sig köra snabbt på bana så ska man titta på videos med Biaggi.
Sedan är det ballt att han egentligen var på gränsen till att bli fotbollsproffs istället för racerförare! Racingen slank han in på via ett bananskal i sen ålder. När övriga superstjärnor börjar köra vid 3 års ålder, så var Biaggi 19 år när han provade mc för första gången!!! Han gjorde kometkarriär och plockades upp av Aprilia som han belönade med 3 VM Guld. Sedan blev det samma snack där som för Lawson. “Biaggi är bäst för han kör Aprilia”. Så han lämnade pengarna och Aprilia för att köra Honda istället och vad skedde? Jodå! Han vann allt VM samma år och tog därmed sin 4.e VM titel. Året efter klev han upp i 500 VM och var så när att vinna VM i sitt debut år mot Mick Doohan. Endast en krasch i slutet av säsongen avgjorde till Doohans fördel och placerade Biaggi på andra plats i VM. Vi skall även minnas att Biaggi körde för ett privat Hondateam med en vitlackad hoj utan större sponsorer. Naturligtvis hade han inte helt värdelöst material, men säkert inte samma som superstjärnan och fabriksföraren Doohan som han kämpade mot.
Än idag är han av mig ansedd som den absolut bästa föraren och utvecklaren av motorcyklar. Politik och ego har inte varit hans ledsagare till de stora framgångarna i största klasserna. Tyvärr!

Tack för visat intresse och fortsätt kliva in med jämna mellanrum.
Ha en bra fortsättning.

Ciao / Christer

Blog Image