Hej.

Ni missade väl inte MotoGpt igår? Pedrosa behövde vinna och Rossi nolla för att Pedrosa skulle ta andra platsen totalt i VM. Hmm, i en perfekt värld hade detta betraktats som näst intill en omöjlighet. Stoner är ju rätt bra i år, så att slå honom till att börja med betyder att man får ta i lite. Sedan finns en uppsjö av andra killar som inför sista tävlingen med respektive team vill visa fram fötterna. Dessutom så finns lite tid för repration på sin egen kropp om man mot förmodan skulle krascha och skada sig. Och det var precis vad som hände med Rossi under kvalet. Han highsidade och bröt tre ben i högra näven. Nu ställde han ändå upp i racet och såg ut att kunna knipa minst en poäng vilket var det som krävdes. Men ödet ville annorlunda igen.
Stoner tog starten men snart kom Pedrosa förbi och körde hårt och drog ifrån. Då låg Rossi 17.e. Alltså fördel Pedrosa. Men Rossi avancerade i fältet och kom upp på 15.e plats och hade 4 man framför sig. Fördel Rossi.
Men sedan började något krångla på hans Yamaha och han tvingades bryta.
Pedrosa vann och tog alltså andra platsen i VM efter Casey Stoner.
I 250cc klassen vann vår finske vän Mika Kallio med sin KTM. Suveränt bra. Grattis till honom, Finland och KTM.

Nu återstår Rally VM att följa på Eurosport. All annan frän motorsport har gått i ide.
Får väl köpa några DVD.s med racing på för att fördriva tiden till 9 mars, då MotoGp börjar igen.
Naturligtvis kan jag väl jobba lite på eventuell egen körning också för 2008. 😉

Ja, just det. GGN kördes i lördags och vanns av…… Mats Nilsson! Precis som jag tippat. Grattis!

Ha det gott!
/Christer