Hej igen.

Igår var det en underbar höstdag om vi fortfarande kan kalla det för höst. Det var i alla fall 13 grader varmt och solen sken från klarblå himmel. Imorse visade moder jord hur långt från Azimuth solen befinner sig i November på norra halvklotet och dessutom vid breddgrader som våra. Fram med skrapan och på med bakrutevärmare, stolsvärmare och fullt ös på defrostern i bilen. Rent ut sagt har jag väldigt svårt för denna årstid. Jag gillar verkligen inte att frysa. Hade vi varit skapta för detta klimat så hade vi haft päls som björnen. Dumma förfäder som lämnade träden i Afrika och värmen och vandrade mot kyla och mörker. Vad var det som lockade månne tro?? Får vi nog aldrig veta. De saknade ju bloggar på den tiden 😉

Imorgon går Gotland Grand National av stapeln. Världens största endurotävling. Till antalet deltagare alltså. Det är inte den tuffaste på något sätt, men ändå något utav en klassiker typ Vasaloppet. Någon gång i livet skall man ha kört GGN om man är knutte. Själv har jag inte gjort det ännu, men när ålderskrisen kommer framöver får jag väl köpa mig en BMW G450X, deras flong nya enduromaskin.
Hur som helst verkar hela mc branschen skicka sitt folk till GGN i år. Bikes chefredaktör Magnus J skall tävla, Jan “Flash” Nilsson, samt ett stort antal övriga som inte namnges. Läste även att Torgny Mogren, skidkillen kommer att vara där.
Jag tror ändå att Mats Nilsson eller Joakim Ljunggren vinner tävlingen.

På söndag går finalen i MotoGp från Valencia i Spanien. Tar Casey Stoner sin 11.e seger för säsongen eller lyckas Vale Rossi visa starkare krafter? Tror fortfarande att kombinationen Bridgestone, Ducati, antispinn från Magnetti Marelli i händerna på Stoner är det vassaste vapnet. Det blir till att bänka sig i soffan i helgen och beskåda och insupa atmosfären, för sedan är det ett mörker igen fram till slutet av februari. All motorsport förutom Rally VM försvinner och går i idé. Tråkigt värre.

På tisdag öppnar Milano Motorshow portarna för årets stora MCmässa. Som vanligt kommer det vara mycket folk och säkert kommer det att presenteras nyheter. Kanske kommer Ducati visa sin 1198 i raceutförande som Biaggi skall tävla med. Kanske är hela Sterilgarda teamet på plats med Biaggi och Ruben Xaus för autografskrivning.
Vi som inte har möjlighet att vara på plats och beskåda detta får hålla oss tillgodo med att leta runt på nätet och se vad som erbjuds.

Skall nu ta mig lite kaffe och läsa DI för att uppdatera mig om den ekonomiska världen och se vilket håll den verkar gå mot. Stagnation eller optimism?

Ha det gott.
/ Christer

Blog Image